Foto: isabellafly
Kedysi som recept na kuracinu s ananásom našla v časopise, ja som si ho upravila po svojom a vznikla z toho takáto dobrota, odporucam Zobraziť celý popisKedysi som recept na kuracinu s ananásom našla v časopise, ja som si ho upravila po svojom a vznikla z toho takáto dobrota, odporucam vyskúšať tým čo majú radi ananás a ázijskú kuchyňu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na malé kúsky, prípadne rezančeky.
-
2
Šampiňóny si nakrájame na plátky. Dajú sa kúpiť aj krájané, ale tie nie sú nakrájané tak najemno.
-
3
Smotanu si vymiešame so šťavou z ananásového kompótu.
-
4
Nakrájané kuracie prsia orestujeme na oleji.
-
5
Pridáme nakrájané šampiňóny, karí korenie, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a jemne osolíme.
-
6
Mäso so šampíňónmi a korením dobre premiešame, prikryjeme a dusíme na miernom ohni domäkka asi 10 minút.
-
7
Pridáme rozmiešanú smotanu so šťavou z kompótu a ananás.
-
8
Premiešame a povaríme ešte asi 5 minút. Prípadne ešte prisolíme ak treba.
-
9
A hotovo. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu