Kuracie s ananásom na smotane (fotorecept)
Autor receptu: isabellafly
Kedysi som recept na kuracinu s ananásom našla v časopise, ja som si ho upravila po
svojom a vznikla z toho takáto dobrota, odporucam vyskúšať tým čo majú radi ananás a
ázijskú kuchyňu.
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia očistíme a nakrájame na malé kúsky, prípadne rezančeky.
- Šampiňóny si nakrájame na plátky. Dajú sa kúpiť aj krájané, ale tie nie sú nakrájané tak najemno.
- Smotanu si vymiešame so šťavou z ananásového kompótu.
- Nakrájané kuracie prsia orestujeme na oleji.
- Pridáme nakrájané šampiňóny, karí korenie, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a jemne osolíme.
- Mäso so šampíňónmi a korením dobre premiešame, prikryjeme a dusíme na miernom ohni domäkka asi 10 minút.
- Pridáme rozmiešanú smotanu so šťavou z kompótu a ananás.
- Premiešame a povaríme ešte asi 5 minút. Prípadne ešte prisolíme ak treba.
- A hotovo. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.