Kuracie s ananásom na smotane (fotorecept)

Autor receptu: isabellafly

Kedysi som recept na kuracinu s ananásom našla v časopise, ja som si ho upravila po svojom a vznikla z toho takáto dobrota, odporucam vyskúšať tým čo majú radi ananás a ázijskú kuchyňu.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na malé kúsky, prípadne rezančeky.
  2. Šampiňóny si nakrájame na plátky. Dajú sa kúpiť aj krájané, ale tie nie sú nakrájané tak najemno.
  3. Smotanu si vymiešame so šťavou z ananásového kompótu.
  4. Nakrájané kuracie prsia orestujeme na oleji.
  5. Pridáme nakrájané šampiňóny, karí korenie, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a jemne osolíme.
  6. Mäso so šampíňónmi a korením dobre premiešame, prikryjeme a dusíme na miernom ohni domäkka asi 10 minút.
  7. Pridáme rozmiešanú smotanu so šťavou z kompótu a ananás.
  8. Premiešame a povaríme ešte asi 5 minút. Prípadne ešte prisolíme ak treba.
  9. A hotovo. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.