Foto: pacik
V skleníku sa začalo dariť stonkovému zeleru, tak sa ho snažím využiť v kuchyni. Aj takto...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prsia som narezala na väčšie pláty a naklepala cez fóliu.
-
2
Z oboch strán som ich osolila, okorenila farebným korením, jednu stranu natrela horčicou a ukladala náplň. Kúsky stonkového zeleru, ja som dávala po dva, kúsok farebnej papriky, anglickej slaniny a pridala som aj hranolček goudy.
-
3
Stočila som rolky a upevnila ich ihlami.
-
4
Rolky som opiekla na pánvici na oleji, odložila a na výpeku som spenila cibuľu a pridala údenú papriku.
-
5
Po rozmiešaní som cibuľu zaliala horúcou vodou a zmes preliala do tlakového hrnca. Vložila som rolky, trochu ešte osolila, okorenila a nechala dusiť.
-
6
Po 25 min. a schladnutí tlakáča som do hrnca pridala 1 lyžicu hladkej múky rozmiešanej vo vode, trochu zámockej paprikovej zmesi a nechala prevariť. Rolky som podávala s dusenou ryžou a hlávkovým šalátom.
Diskusia k receptu