Kuracie rolky so stonkovým zelerom fotorecept

pacik - fotkapacik, 27. júna 2011
Kuracie rolky so stonkovým zelerom (fotorecept)
Foto: pacik

V skleníku sa začalo dariť stonkovému zeleru, tak sa ho snažím využiť v kuchyni. Aj takto...

4
porcie
30 minút
príprava
25 v tlakovom hrnci minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (rezne)
1 ks
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Prsia som narezala na väčšie pláty a naklepala cez fóliu.

    Kuracie rolky so stonkovým zelerom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z oboch strán som ich osolila, okorenila farebným korením, jednu stranu natrela horčicou a ukladala náplň. Kúsky stonkového zeleru, ja som dávala po dva, kúsok farebnej papriky, anglickej slaniny a pridala som aj hranolček goudy.

    Kuracie rolky so stonkovým zelerom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stočila som rolky a upevnila ich ihlami.

    Kuracie rolky so stonkovým zelerom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rolky som opiekla na pánvici na oleji, odložila a na výpeku som spenila cibuľu a pridala údenú papriku.

    Kuracie rolky so stonkovým zelerom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po rozmiešaní som cibuľu zaliala horúcou vodou a zmes preliala do tlakového hrnca. Vložila som rolky, trochu ešte osolila, okorenila a nechala dusiť.

    Kuracie rolky so stonkovým zelerom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po 25 min. a schladnutí tlakáča som do hrnca pridala 1 lyžicu hladkej múky rozmiešanej vo vode, trochu zámockej paprikovej zmesi a nechala prevariť. Rolky som podávala s dusenou ryžou a hlávkovým šalátom.

Diskusia k receptu

pacik
Má takú zaujímavú korenistú chuť, buľvový zeler pripomína len vzdialene, ani neviem, k čomu by som ho prirovnala. Ale jedlu dodá zvláštnu, príjemnú príchuť. Dala som stonky aj do kuracieho vývaru ku konci varenia a myslím, že ho vylepšil. Kupovaný som ešte nemala, skúsila som vypestovať vlastný.
marta23
@pacik , v 4.bode postupu sa spomína údená paprika. Aká je to tá údená paprika? Nemala to byť červená alebo sladká paprika?
pacik
Mohla by byť aj obyčajná, ale mne sa konečne podarilo kúpiť údenú, tak skúšam. Má lepšiu chuť :-)
pacik
Inač na vzhľad je rovnaká ako sladká, no ale nevyskúšaj, keď už ju mám a na vareche ju chvália a právom :-)
miloss2
Vyzerá to výborne,mám rád plnené kuracie,vyskúšam.
bozulka
@marienka44 , stopkatý celer mávajú všade,ale najčastejšie v Kauflande.Ja ho milujem a preto používam často a niekedy si aj zachrumkám.Dávam do polievok,do šalátov...Má trošku výraznejšiu chuť a je veľmi zdravý...
bozulka
@pacik , prepáč,zabudla som napísať že recept je krásny a chuťovo výborný!
violetacamorova
Pekný recept . pre @marienka44 ja som v zahraničí a tu je málo buľvového zeleru, tak používam stonkový do všetkého, kde pasuje, vývar, skoro všetky polievky, včera som dokonca jednu stonku nakrájala do rizota. Iba na sviečkovú si pozháňam buľvu, tam by som nemenila za nič. Chutí mi tak, aj do smoothie som už skúšala. Len mi nejako nechutí len tak chrúmať stonku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia