Kuracie rizoto na víne
Autor receptu: majuska7111
Môj manžel nemá rád ryžu, ale keďže som mala už týždeň chuť na rizoto, tak som ho predsa pripravila a čuduj sa svete, zjedol ho, len sa tak zaprášilo a dokonca si zobral aj do práce. Dúfam, že bude chutiť aj vám :)
4-5 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si zapeníme pokrájanú cibuľku do ružova, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, opečieme sprudka, pridáme soľ, mleté čierne korenie, chvíľu opekáme.
- Pridáme vodu, kurací bujón (kto má, môže dať miesto toho vývar - ja som nemala) a podlejeme troškou bieleho vína, podusíme.
- O chvíľu pridáme mrazenú zeleninu, potom ryžu - ja som dala tri šálky ryže - boli sme hladní :) , kto chce, môže dať dve, podľa toho, ako sme hladní, ale potom by som asi volila menej mäsa a zeleniny. Zakryjeme, necháme dusiť a keď vidíme, že voda sa už míňa, ale ryža ešte nie je mäkká, podlejeme ešte vodou. Akonáhle je mäsko, zeleninka a ryža mäkká, môžeme vypnúť. Ja som si postrúhala na vrch korbáčiky - lepšie sa roztekajú a milujem korbáčiky, alebo môžeme použiť klasický eidam alebo kto má aký syr rád. Podávala som s cvikľou, super súaj kyslé uhorky. To už nechám na vašej fantázii. Dobrú chuť!