Kuracie rizoto na víne

Autor receptu: majuska7111

Môj manžel nemá rád ryžu, ale keďže som mala už týždeň chuť na rizoto, tak som ho predsa pripravila a čuduj sa svete, zjedol ho, len sa tak zaprášilo a dokonca si zobral aj do práce. Dúfam, že bude chutiť aj vám :)

4-5
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si zapeníme pokrájanú cibuľku do ružova, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, opečieme sprudka, pridáme soľ, mleté čierne korenie, chvíľu opekáme.
  2. Pridáme vodu, kurací bujón (kto má, môže dať miesto toho vývar - ja som nemala) a podlejeme troškou bieleho vína, podusíme.
  3. O chvíľu pridáme mrazenú zeleninu, potom ryžu - ja som dala tri šálky ryže - boli sme hladní :) , kto chce, môže dať dve, podľa toho, ako sme hladní, ale potom by som asi volila menej mäsa a zeleniny. Zakryjeme, necháme dusiť a keď vidíme, že voda sa už míňa, ale ryža ešte nie je mäkká, podlejeme ešte vodou. Akonáhle je mäsko, zeleninka a ryža mäkká, môžeme vypnúť. Ja som si postrúhala na vrch korbáčiky - lepšie sa roztekajú a milujem korbáčiky, alebo môžeme použiť klasický eidam alebo kto má aký syr rád. Podávala som s cvikľou, super súaj kyslé uhorky. To už nechám na vašej fantázii. Dobrú chuť!