Foto: miskalka1
Klasická pomaly každodenná otázka...čo dnes spraviť na obed???? Kuk do chladničky, zeleninka je v nej vždy, kuracie prsia tiež, takže ide sa na to Zobraziť celý popisKlasická pomaly každodenná otázka...čo dnes spraviť na obed???? Kuk do chladničky, zeleninka je v nej vždy, kuracie prsia tiež, takže ide sa na to :)) Nepísala som poriadne množstvo surovín lebo všetko som dávala od oka.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
podľa chuti mrazená alebo čerstvá |
|
dva strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
alebo iné korenie podľa chuti |
|
z bujónu na podliatie podľa potreby |
|
Postup
-
1
Takže nakrájame si kuracie prsia na rezančeky alebo kocky čo vám je simpatickejšie. Osolíme, okoreníme, pridáme dve lyžice sojovej omáčky, roztlačené cesnaky a orientálne korenie. Dáme do chladničky na cca 20 min odstáť.
- 2
Potom ich osmažíme, poopekáme a keď budú skoro mäkké pridáme zeleninku, podlejeme vývarom a podusíme do mäkka.
- 3
Kľudne ešte môžeme podliať aj takým deci bieleho vínka pre zaujímavejšiu chuť. Podávame napríklad s ryžou, ja som foto ani nestihla urobiť, lebo keď som to naložila na tanier sme sa do toho s priateľom pustili ako pes po údenom :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu