Internátny recept dvoch šikovných študentiek...:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. |
|
1 ks |
|
6 strúčikov |
|
1 bal |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
|
|
podľa chuti |
|
Iné varianty miesto kuracieho: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Prílohy: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na hlbšej panvici rozpálime olej alebo masť, na ktorej do zlatista opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky alebo kocky, ktorý tiež jemne opražíme.
- 2
Pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia, osolíme, okoreníme a na miernom ohni smažíme. Občas premiešame.
- 3
Do tejto zmesi vytlačíme celé syrové črievko a miešame, kým sa syr nezmieša s mäskom. Pridáme trochu smotany na varenie, pomiešame. Vznikne trochu redšia omáčka. Na miernom ohni necháme vypariť smotanu, občas premiešame. Postupným vyparovaním omáčka hustne. Ak je omáčka moc hustá, prilejeme ešte trochu smotany na varenie. Omáčka by mala byť takej konzistencie, aby sa "dala vytrieť chlebíkom".
- 4
Podávame s opekanými zemiakmi, verziu s rajčiakmi s cestovinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu