Kuracie prsia v omáčke z pesta
Autor receptu: methi
Postup- Pesto si pripravime podla tohoto receptu: Koriandrové pesto
- Kuracie prsia umyjeme, zlahka vysusime a nakrajame na mensie kusy, ktore dame do misky. Pridame k nim koriandrove pesto a rukou dobre premiesame. Nechame marinovat v chladnicke celu noc v uzavretej miske. (Pesto mozete pouzit aj bazalkove, z medvedieho cesnaku, jednoducho ake mate, alebo ake lubite.)
- Na druhy den mozeme pokracovat v priprave. Vo woku zohrejeme troska oleja (nie vela, olej sme dali aj do pesta). Pridame marinovane maso spolu s marinadou, chvilocku na silnom ohni opekame.
- Potom zalejeme kokosovym mliekom, privedieme k varu, ohen zmiernime a prikryte varime asi 15 minut. Ak chceme redsiu omacku, pridame trocha vriacej vody. Ale myslim si, ze nebude treba. Hotove maso mozeme podavat s cestovinou alebo dusenou ryzou.
|