Kuracie prsia v omáčke z pesta

Autor receptu: methi

Postup

  1. Pesto si pripravime podla tohoto receptu: Koriandrové pesto
  2. Kuracie prsia umyjeme, zlahka vysusime a nakrajame na mensie kusy, ktore dame do misky. Pridame k nim koriandrove pesto a rukou dobre premiesame. Nechame marinovat v chladnicke celu noc v uzavretej miske. (Pesto mozete pouzit aj bazalkove, z medvedieho cesnaku, jednoducho ake mate, alebo ake lubite.)
  3. Na druhy den mozeme pokracovat v priprave. Vo woku zohrejeme troska oleja (nie vela, olej sme dali aj do pesta). Pridame marinovane maso spolu s marinadou, chvilocku na silnom ohni opekame.
  4. Potom zalejeme kokosovym mliekom, privedieme k varu, ohen zmiernime a prikryte varime asi 15 minut. Ak chceme redsiu omacku, pridame trocha vriacej vody. Ale myslim si, ze nebude treba. Hotove maso mozeme podavat s cestovinou alebo dusenou ryzou.