Koriandrové pesto

methi - fotkamethi, 12. septembra 2013
Koriandrové pesto
Foto: methi

Suroviny

45 ks
 veľká hrsť
4 PL
7 strúčikov




Postup

  1. 1

    Mandle zomelieme a odlozime do misky. Zomelieme koriandrovu vnat. Pridame cesnak, zomlete mandle a olivovy olej a znova rozmixujeme. Rozmixovane pesto dame do misku, pridame mlete cierne korenie a nastruhame syr (syru som dala trocha, od oka) a dobre premiesame.

  2. 2

    Pesto mozete pouzit napriklad v recepte Zemiaky s mandlovo - koriandrovym pestom, Kuracie stehna z koriandrovym pestom alebo natriet ako toping na pizzu miesto paradajkovej omacky, urobite si s nim spagety, mozete ho natriet na sendvice alebo obycajny chlieb alebo ho mozete podavat miesto catni k plackam Dosa, ci Ghavan.

    Koriandrové pesto - obrázok 2

Diskusia k receptu

anilah
A vám nevadí vonia koriandru? Podľa mňa on pokazí chuť každého jedla.
methi
Nie, nevadi. Vonia nam aj chuti.
luciak
anilah, co su to za vyhlasenia?! Co clovek, to nazor. U nas doma cerstvy koriander milujeme, koriandrove pesto robievam a velmi nam chuti
1x maabel
methi
Je pravda, ze ked som prvykrat pricuchla ku koriandru mala som podobne pocity ako @anilah :) Ale zvykla som si nan a teraz ho davam takmer vsade. Milujem koriander.
2010
@anilah , ked nahodou zabludis do juznej azie tak si radsej zober konzervy z domu.Tu sa koriander vola azijsky petrzlen a je skoro v kazdom jedle nie len lisky ale korene ktore su ovela viac aromaticke.Bez koriandru si neviem predstavit azijske varenie.
kaia
Krasny recept Miska, dakujem! Ja tiez milujem koriander, je to uzasna chut a vona. Ryby, morske plody, polievky,kuskus, azijske jedla, bez koriandra si ich neviem predstavit, krasne doplna a zvyraznuje ich chut.
Prave mam krasny koriander, pomerne vela, pojdem spravit koriandrove pesto. Este raz vdaka! Mas krasne recepty.
marianne
no teda,uz aj idem na to:-) milujem koriander a uz sa zase v truhliku rozblaznil,tak ho idem zuzitkovat...dakujem Ti @miska..
ampara
Fantastický recept! My máme veľmi radi túto bylinku, môj manžel by za koriander "matku do otroctva predal"( ako hovoril pán "Beďo" Bednárik)
neposed
aj ja milujem koriander a to pesto mam rada dokonca aj na opecenej hrianke. A je dokonca velmi liecivy, takze prijemne s uzitocnym. Dakujem za recept, v najblizsich dnoch si urobim pesto podla Teba, uz sa nan tesim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia