Kuracie prsia v bazalkovej omáčke

Autor receptu: glosterka

Ľahká diétna kuracinka.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mrkvu a cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska spolu s cibuľou.
  2. Na rozohriatom oleji opražíme mäso, posolíme, pridáme mrkvu, cibuľu a pražíme 5 minút.
  3. Vodu so sójovým mliekom (alebo smotanou) a bazalkou necháme prevariť a nalejeme na mäso so zeleninou. Prikryjeme a dusíme 20 minút. Šťavu zahustíme so solamylom rozmiešaným v malom množstve studenej vody.
  4. Keď je mäso mäkkučké, nakoniec všetko dochutíme citrónovou šťavou, soľou a troškou cukru. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť. :-)
  5. Obmena: Mäsko na diétnejší spôsob a bez cibule robím tak, že kuracinu s mrkvou vložím do hrnca, zalejem vodou, osolím a dusím do mäkka cca 40 minút. Potom už lej dolejem sójové mliečko+múka+bazalka, pridám citrónovú šťavu, cukor a nechám ešte kratučko prevariť. Doplnila som aj fotečku. Cestovinku som robila domácu podľa receptu od @kucharronald -a. Rony vďaka. :-) Mňam.