Kuracie prsia v arašidovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Omáčka: V hrnci zohrejeme 2 PL oleja, pridáme nahrubo nasekanú cibuľu, zázvor, cesnak, arašidy, urestujeme do zlatista, pridáme červenú karí pastu (alebo 1 červenú čili papričku, 1 steblo citrónovej trávy, 1 kus čerstvej červenej papriky, šťavu z jednej limetky a štipku mletého koriandru), zľahka urestujeme zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Necháme 10 – 15 minút povariť a mixujeme na hladkú omáčku.
  2. Mäso: Kuracie prsia nakrájame na 2 cm kocky a opekáme na PL oleja zo všetkých strán. Podlejeme arašidovou omáčkou, necháme prevrieť, posypeme sekanou koriandrovou vňaťou a ihneď podávame.