Kuracie prsia so šampiňónovou prikrývkou

Autor receptu: ladydominga

V dnešnej dobe je moderné robiť jedlá bez chémie, bez glutamánov atď. Tak som si povedala, že sem pridám jeden receptvýlučne bez chémie. Dúfam, že ho zaradíte do svojho jedálneho lístka alebo do receptových kníh :)

4-5
porcie
55 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia si umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme. Šampiňóny si nakrájame na štvrťky (keď sú väčšie tak aj na menšie).V hrnci si rozpálime trošku oleja, mäsko si prudko opečie. Keď máme mäsko opečené vyberieme ho na tanier.
  2. Do výpeku vložíme šampiňóny a aj tie chv1ílku popražíme. Pridáme bobkový list a čierne korenie. Šampiňónov musí byť dostatok, aby sa nám urobil silný vývar. Šampiňóny zalejeme vriacou vodou a dusíme min. pol hodinu, to sa uvidí na chuti, či treba alebo nie.
  3. Mäso si dáme do vývaru a varíme do zmäknutia. Ak máme mäsko mäkké, zase ho vyberieme na tanier. Ak máme vo vývare vela sampiňónov, časť z nich pomixujeme. Šlahačku si podľa hustoty zmiešame s múkou, pridáme do vývaru a chvíľku povaríme. Kto nechce použiť múku, môže zahustiť zemiakmi. Dochutíme citrónom a môžeme papať.
  4. Dobrú chuť :)