Kuracie prsia s fazuľkovými strukmi na kyslo fotorecept

martina34 - fotkamartina34, 8. júla 2010 20:48
Ďalšie recepty »
Kuracie prsia s fazuľkovými strukmi na kyslo (fotorecept)Foto: martina34

Moja rodinka zbožňuje takéto jedlá, najmä keď prílohou sú makaróny.

6
porcií
40 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Nakrájame si cibuľku, tiež si pripravíme kuracie prsia. Do hrnca, v ktorom budeme variť si sáme olivový olej a zohrejeme ho. Čerstvé fazuľkové struky si očistíme, umyjeme a poprekrajujeme na polovicu, aby neboli ani drobné, ani dlhé.

    Kuracie prsia s fazuľkovými strukmi na kyslo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozohriaty olej si dáme cibuľku, pridáme garam malalu a kari korenie a postupne pridávame fazuľkové struky, premiešame, aby vôňa a chuť korenia prešli fazuľkou.

    Kuracie prsia s fazuľkovými strukmi na kyslo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme aj nakrájané kuracie prsia, soľ a čili korenie, dobre premiešame, chvíľku osmažíme a pridáme celú konzervu šampiňónov aj s nálevom. Premiesame a necháme dusiť cca 20 minút.

    Kuracie prsia s fazuľkovými strukmi na kyslo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si zátrepku. Do hrnčeka si dáme pár lyžíc mlieka a dve čajové lyžičky hladkej múky. Vymiešame do hladka a pridáme mlieko, aby zátrepka bola redšia, vlejeme ju do hrnca s mäskom, vlejeme aj smotanu a ostatok mieka. Ak je zmes hustá môžeme priliať aj viac mlieka. Necháme to prevrieť cca 5 minút. Do hrnčeka odoberieme trochu šťavy, necháme si ju trošku ochladnúť a primiešame do nej citrónovú šťavu. Potom celú zmes vlejeme do hrnca, aby sa nám omáčka nezrazila.

    Kuracie prsia s fazuľkovými strukmi na kyslo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď nám mäsko prevrie, odstavíme. Podávame s makarónmi a tým, čo na ne nemajú nervy odporúčam napr. penne alebo inú cestovinu.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist