Kuracie prsia na studeno (fotorecept)

Autor receptu: babav

Chutny studeny salat z upecenej ,alebo grilovanej kuraciny; z bieleho masa. Je suchsie a v dressingu z majonezy a kari korenia dostane vybornu aromaticku chut. Recept pochadza od mojej oblubenej TV gurmanky, ktora vari pod menom Barefood Contessa.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Kuracie prsia ulozime na alobalom vylozeny plech ,potrieme olivovym olejom , posypeme solou a cerstvo pomletym ciernym korenim.Pecieme 35-40 minut, v rure predhriatej na 180 stupnov C. Vychladnute maso vykostime ,odstranime kozu a nakrajame na vacsie kusky. Ja som v tomto recepte pouzila maso z grilovanych kurciat.
  3. Pripravime si ostatne suroviny na salat.Nakrajame zalerove stonky na drobno,mladu cibulku bielu aj zelenu cast , hrozienka (ak su prilis suche treba ich zabarit troskou horucej vody ,aby zmakli) a oriesky.
  4. Majonezu,vino,chutney,curry korenie a sol dame do mixera (alebo food proccesora) .
  5. Vymixujeme na hladky dressing.
  6. Primiesame k nakrajanemu masu,pridame zeler cibulku a hrozienka;dobre vsetko spolu premiesame .Odlozime do chladnicky na 2-3 hodiny ,aby sa chute spojili. Pred servovanim este primiesame cashew oriesky.Pita chlieb ,alebo cestve hrubozrnne pecivo sa hodia ako priloha .