Kuracie prsia na studeno (fotorecept)
Autor receptu: babav
Chutny studeny salat z upecenej ,alebo grilovanej kuraciny; z bieleho masa. Je suchsie a v dressingu z majonezy a kari korenia dostane vybornu aromaticku chut. Recept pochadza od mojej oblubenej TV gurmanky, ktora vari pod menom Barefood Contessa.
6 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Kuracie prsia ulozime na alobalom vylozeny plech ,potrieme olivovym olejom , posypeme solou a cerstvo pomletym ciernym korenim.Pecieme 35-40 minut,
v rure predhriatej na 180 stupnov C. Vychladnute maso vykostime ,odstranime kozu
a nakrajame na vacsie kusky.
Ja som v tomto recepte pouzila maso z grilovanych kurciat.
- Pripravime si ostatne suroviny na salat.Nakrajame zalerove stonky na drobno,mladu cibulku bielu aj zelenu cast , hrozienka (ak su prilis suche treba ich zabarit troskou horucej vody ,aby zmakli) a oriesky.
- Majonezu,vino,chutney,curry korenie a sol dame do mixera (alebo food proccesora) .
- Vymixujeme na hladky dressing.
- Primiesame k nakrajanemu masu,pridame zeler cibulku a hrozienka;dobre vsetko spolu premiesame .Odlozime do chladnicky na 2-3 hodiny ,aby sa chute spojili.
Pred servovanim este primiesame cashew oriesky.Pita chlieb ,alebo cestve hrubozrnne pecivo sa hodia ako priloha .