Kuracie prsia na mede a pive

Autor receptu: vevericiak

Nemám v obľube kuracie prsia preto, že sú suchšie ale tento recept z nich spraví šťavnatú pochúťku. K receptu som sa dostal na jednej grilovačke a od vtedy si ho stále vylepšujem :-)

8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme, na tenko naklepeme, dobre nasolíme a okoreníme. Necháme minimálne 20 min odstáť, aby sa soľ a korenie vstrebalo do mäsa (pác by nám to zmyl).
  2. Príprava pácu: V pive rozmiešame med, horčicu, čili, sójovú omáčku.
  3. Následne mäso napácujeme: Ukladáme mäso do hrnca postupne prilievame zarobený pác. Takto napácované mäso necháme minimálne 1 deň v chladničke (najlepšie nechať aj 2 dni, nech to dobre napije).
  4. 1. Alternatíva: Mäso grilujeme cca 10 až 15 min z každej strany (podľa hrúbky, na ktorú sme ho naklepali).
  5. 2. Alternatíva: Mäso restujeme cca 5 až 7 min z každej strany (podľa hrúbky, na ktorú sme ho naklepali).