Kuracie prsia na mede a pive
Autor receptu: vevericiak
Nemám v obľube kuracie prsia preto, že sú suchšie ale tento recept z nich spraví šťavnatú pochúťku. K receptu som sa dostal na jednej grilovačke a od vtedy si ho stále vylepšujem :-)
8 porcií |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia umyjeme, očistíme, na tenko naklepeme, dobre nasolíme a okoreníme. Necháme minimálne 20 min odstáť, aby sa soľ a korenie vstrebalo do mäsa (pác by nám to zmyl).
- Príprava pácu: V pive rozmiešame med, horčicu, čili, sójovú omáčku.
- Následne mäso napácujeme: Ukladáme mäso do hrnca postupne prilievame zarobený pác. Takto napácované mäso necháme minimálne 1 deň v chladničke (najlepšie nechať aj 2 dni, nech to dobre napije).
- 1. Alternatíva: Mäso grilujeme cca 10 až 15 min z každej strany (podľa hrúbky, na ktorú sme ho naklepali).
- 2. Alternatíva: Mäso restujeme cca 5 až 7 min z každej strany (podľa hrúbky, na ktorú sme ho naklepali).