Kuracie prsia na hrianke

Autor receptu: sovka62

Také pohostenie "medzi", keď sa návšteva dostaví ani na obed ani na večeru a keď nechcete podávať napr. údeniny nadopované bohviečím. Nie je to fotorecept, ja som foťák nevytiahla, to mňa fotila @jerica, ktorá nám spríjemnila včerajšie popoludnie.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na pásiky. Na panvici, mne sa najlepšie hodil vok, rozpálime olej. Mäso na ňom opražíme, osolíme, pridáme koreniny a keď je pekne opečené, frkneme naň za hrsť múky a dobre poopekáme. V pôvodnom recepte sa múka mala rozmiešať vo vode, no ešte to tak, načo, aby sa narobili hrčky? Pridáme paprikovú nátierku, podlejeme vodou,ale len tak, aby to zostalo také husté, že to z chleba nebude stekať. Pridáme aj hrášok, prehrejeme a keďže sme minuli všetky suroviny, odložíme. Bude to vyzerať asi takto:
  2. Môžete si to pripraviť pred príchodom návštevy a pred podávaním zohriať počas toho kým budete opekať chlieb. Mám písať ako sa robí chlieb, ktorý pravoverní Slováci volajú "bundáš keňír"? Tak dobre. Vajcia rozbiť do taniera, osoliť, rozšľahať, krajce chleba omočiť z oboch strán. Šupnúť na panvicu a nechať upražiť do červena. Poukladať na misu, na tú ktorú máte v dome najväčšiu, lebo aj tak bude malá a na chlieb navrstviť mäso.
  3. A pokračujeme, ďalší chlieb, ďalší chlieb.....
  4. Nakoniec posypeme syrom. Vy si vyberte aký chcete, mňa @jerica upozornila na strúhaný Grana Padano z Lidla, odvtedy ho mám vždy doma a strúhadlo odpočíva v šuplíku.
  5. A teraz už len odneste na stôl a hrdo vypnite hruď, aby vám mali kam pripnúť metál.