Kuracie nugetky
Kuracie nugetky

Kuracie nugetky v lupienkoch s batatovými hranolčekmi

Ľubomír Molnár
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 5. júna 2019
Kuracie nugetky v lupienkoch s batatovými hranolčekmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
200 ml
1 kg (zemiaky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a necháme odležať cez noc v chladničke. V kyslej smotane rozmiešame kvapku medu podľa chuti. Cornflakes dáme do misky. Každý kúsok mäsa namočíme do zmesi z kyslej smotany a obalíme v cornflakes.

  2. 2

    Bataty umyjeme, nakrájame aj so šupkou na hranolčeky a osolíme. Obalené mäso a hranolčeky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejem a pečieme pri teplote 200 °C asi 25 minút. Podávame s omáčkou podľa chuti.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre