Kuracie medailónky s kokosom a hroznovým krémom

Autor receptu: stefanm

Neviem kedy som to pripravoval ale dobre si pamätám tie zvuky chvály,ktoré pri jedení rodina vydávala.Našiel som foto vo svojom albume jedál (zatiaľ asi 320 foto) a pretože mám trochu času,tak som sa rozhodol,že ho zverejním.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V nádobe rozmiešame asi 1dcl oleja s worcestrom,sójovou omáčkou,soľou,korením,kokosom a vegetou.Plátky kuracieho mäsa (prsia alebo vykostené stehno) mierne naklepeme, naukladáme do pripravenej zmesi a necháme v chlade najmenej ½ hod.Mäso môže byť naložené aj 24hod.Na panvici rozpálime olej,mäso v ňom opečieme po obidvoch stranách,podlejeme vodou,udusíme do mäkka,vyberieme a odložíme do tepla.Do kastrola dáme variť vodu s cukrom a s bobuľkami hrozna.Varíme asi 5min.Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom alebo v mixéri.Precedíme,pridáme v 1dcl studenej vody rozpustený solamyl a krátko povaríme. Podávame s restovanou ryžou ozdobené strapcom červeného hrozna.