Kuracie krídla v marhuľovej marináde fotorecept
Foto: zuzanka1367
Sladká chuť marhuľového džemu zvýraznená chilli vločkami ma očarila, len ma mrzí, že som neodskúšala viac krídel...
1,5
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
Krídla umyjeme a osušíme, pripravíme suroviny na marinádu.
-
2
Maslo rozpustíme, pridáme džem, soľ, korenie, worchester, chilli vločky, korenie a vymiešame marinádu. Krídla s ňou dobre natrieme a necháme pri izbovej teplote hodinu a môžete aj viac marinovať.
-
3
Rúru vyhrejeme na 230 stupňov, ja som piekla spolu s predvarenými zemiakmi, krídla som aj s marinádou vložila do hlbšieho pekáča a šupla do rozpálenej rúry na 35-40...
-
4
Tak takto sme si podráždili na večer chuťové bunky, nabudúce ich upečiem oveľa viac...
*****