Kuracie karí s čučoriedkami a pilafom

Autor receptu: redakcia

Najzdravšie jedlo na svete.

Postup

  1. Koriander, zázvor, čučoriedky, biely jogurt a soľ zmiešame.
  2. Cesnak pokrájame na malé kúsky a smažíme na olivovom oleji do zlatista, maximálne dve minútky. Pridáme kurkumu, premiešame a ešte asi 20 sekúnd pražíme. Potom pridáme škoricu a chili a varíme 20 sekúnd.
  3. Potom pridáme nakrájané kuracie prsia a pod pokrievkou dusíme pri občasnom miešaní asi 5 minút. Následne vlejeme zmes pripravenú z jogurtu a korenín, premiešame a pomaly privedieme k varu. Varíme na miernom ohni asi 10 minút. Občas premiešame, aby sa nám mäso nepripálilo. Pridáme korenie garam masala.
  4. Na olivovom oleji jemne zahrejeme rímsku rascu asi 3 minúty, kým nezačne vyskakovať. Pridáme nakrájanú cibuľu a varíme domäkka. Pridáme kurkumu, zamiešame a zohrievame asi 20 minút. Pridáme nastrúhanú mrkvu a varíme ešte 2 minúty.
  5. Pripravíme si nádobu vhodnú do mikrovlnnej rúry. Do nej dáme cibuľovú zmes, ryžu Basmati, 1 a ¾ vriacej vody a soľ. Všetko dôkladne premiešame. Varíme v mikrovlnnej rúre odokryté asi 4 minúty pri nastavení na 700 W. Potom premiešame a varíme ďalšie 4 minúty. Opäť premiešame a zakryté varíme 4 minúty.
  6. Nakoniec pridáme k ryži bobule goji a hrášok a prikryté varíme v mikrovlnnej rúre ďalších 10 minút. Nakoniec premiešame a podávame s kuracím karí a čučoriedkami ozdobené nakrájaným koriandrom.