Kuracia roláda

kimlo - fotkakimlo, 12. septembra 2014
Kuracia roláda
Foto: kimlo

Nepočítal som koľko kuracích rolád je tu na Vareche, ja som túto robil minulý víkend, a bola veľmi dobrá, postup som nefotil, len výsledok Zobraziť celý popisNepočítal som koľko kuracích rolád je tu na Vareche, ja som túto robil minulý víkend, a bola veľmi dobrá, postup som nefotil, len výsledok na pekáči... je chutná ako za tepla tak aj za studena

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
podľa potreby
podľa potreby
1 ČL (dávam Kotányi)
4 - 6 ks
100 g (alebo šunková saláma)
1 - 2 ks (alebo žemľa)
5 PL
podľa chuti
podľa potreby
3 PL
1 PL
1 ks
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Vykostíme kurča, z kurčaťa odrežeme krídla, narežeme pozdĺž chrbtice a oddelíme mäso od trupu. Narežeme stehná, vykostíme ich a zasunieme dovnútra. Vzniknutý plát mäsa rozprestrieme kožou nadol, odrežeme časť mäsa s pŕs a nahradíme ňou miesta kde je mäsa menej, aby bolo mäso rovnomerne po celej ploche. Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Plnka: v rozohriatom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme huby pokrájané na plátky a šunku alebo salámu pokrájanú na kocky, opražíme do zlata a necháme vychladnúť. Pečivo pokrájame na malé kocky, sparíme horúcim mliekom, pridáme vajcia, soľ, muškátový orech, petržlenovú vňať, opraženú šunku s hubami a spolu premiešame.

  3. 3

    Plát mäsa rovnomerne potrieme pripravenou plnkou, pridáme kúsky kápie a roládu opatrne stočíme. Previažeme špagátom, premiestnime do pekáča, potrieme olejom a grilovacím korením. Podlejeme trochou vody a dáme piecť dozlatista do vyhriatej rúry na 180st. asi na 60 minút. Počas pečenia dobre podlievame výpekom. Po upečení odstránime špagát a nakrájame na plátky. Podávame s obľúbenou prílohou.

Diskusia k receptu

kimlo
Dakujem Laci, plnky mi torcha vytieklo na plech ale to uz patri ku koloritu.. :-)
zolik
Ukladam hlavne kvoli plnke, ta sa urcite dobre hodi aj do inych rolad. Tiez som sa chcela spytat na chilli, len @afataga ma predbehla :-)
kecemis
Vyzera to super. Ale tiez sa pridavam ku kolegom, trochu chili.
mariamka
raz som si trufla kura vykostit, ale nenasla som v tom zalubu :),, taka kuracia babovka s tvojou plnkou by ma bavila viac, fajny recept a pekna fotka, a priklanam sa k chilli komunite ,,
jozka2
Hej,hej holky,s chilli a co my co chilli nemozme,vyzera to super a chilli si pridajte podla chute.5*
kimlo
Samozrejme chilli ako zeleninova priloha, doporucujem zavarane Serrano alebo Santa Fe. Svoju porciu som si samozrejme vylepsil troskou mleteho habanera... :-)
zdenka1009
takto pripravená kuracia roláda by mne chutila, výborná plnka, pekne farebná, šťavnatá...fajn 5 hviezd :-)
kukulienka71
Pekné foto, zrozumiteľný popis, plnka sa mi páči. Ukladám, takto som ešte nerobila, vďaka.
tiginko
oplatilo sa počkať dlhšiu dobu na tvoj recept, parádny je. Máš môj obdiv za vykostenie kuraťa, toto som ja ešte nikdy neabsolvovala a asi ani nikdy nebudem
babkamt
Hoci som videla zopár videí, kde vykosťovali kura, ešte som si na to netrúfla. Si šikovný. Páči sa mi tvoja roláda, aj plnka. Za tvoju kreativitu máš u mňa 5*, ukladám do kk.
sracz
Krásna práca s "kurátenkom" aj s rcp, predstava úžasných vôní a chutí, @kimlo kamarát. Dovoľujem si Ťa privítať v "klube roládarov"!
manya
ukladám, až naberiem odvahu na vykosťovanie ... príde rad aj na tento recept;
terinka55
Vyzerá to super. Náplne sa dajú obmieňať. Chutí skvelo za tepla a aj za studena. Chválim a ponúkla by som sa :-)
rela
Já som taká "nádzivková". Tá Tvoja nádzivka by mi určite chutila aj bez kuraťa. Pekný recept.
margaretka28
@viera1 , dakujem veľmi pekne, budem skúšať, takto to vyzerá celkom jednoducho, ja som to už aj kedysi skúšala, ale bolo to akoby to pes trhal :-))) tak hádam sa naučím podla tohto
viera1
Pri tom je dôležitý ten nôž a poznať anatómiu kuraťa :) ale keď si to najprv omakáš,kde vedú kostičky,zvládneš to.Na nete je viac návodov a v jednom to ženská spracovala na strapce-nemala dobrý nôž.Takže vykosťovací nôž :)
kimlo
Dakujem Vam vsetkim za komentare, s tym vykostovanim to chce len skusit, ak to nevyjde na prvy krat, netreba hadzat flintu do zita, buduci pokus urcite vyjde... :-)
jarunka
Kurca som vykostovala len niekolko krat, musim sa zase odhodlat. Pekna praca, musi chutnat uzasne.
havino
@kimlo , výborná na chuť, aj na pohľad a ja sa hrdo pochválim, že si viem vykostiť celá kura, ani pri prvom raze som ho nejak nedokaličila, začínam od chrbta a už som dokázala aj tak, že som trup vytiahla a naplnila celé kura bez poškodenia
radox1
ten pan na tom videu od viery to kura pekne doriadil,urcite by som si z neho priklad nebral.
ako som uz par krat uviedol,ja vykostujem takto takto:







ubka
@okolo vďaka za recept, trošku zjednodušený, ale dnes u nás na obed, úspech mala najmä plnka.Kura som vykostila" naplátkovanim" vylozila som nim formu na biskupský chlebík+ plnka+ zomlete nevzhladné mäso a kožu na vrch a dala som piecť.Výborné a dobre sa krajalo.:-)
bembo
až sa mi podarí vykostiť kurča,určite vyskúšam.vyzerá to super,a určite aj tak chutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia