Kuracia roláda

Autor receptu: kimlo

Nepočítal som koľko kuracích rolád je tu na Vareche, ja som túto robil minulý víkend, a bola veľmi dobrá, postup som nefotil, len výsledok na pekáči... je chutná ako za tepla tak aj za studena

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vykostíme kurča, z kurčaťa odrežeme krídla, narežeme pozdĺž chrbtice a oddelíme mäso od trupu. Narežeme stehná, vykostíme ich a zasunieme dovnútra. Vzniknutý plát mäsa rozprestrieme kožou nadol, odrežeme časť mäsa s pŕs a nahradíme ňou miesta kde je mäsa menej, aby bolo mäso rovnomerne po celej ploche. Osolíme a okoreníme.
  2. Plnka: v rozohriatom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme huby pokrájané na plátky a šunku alebo salámu pokrájanú na kocky, opražíme do zlata a necháme vychladnúť. Pečivo pokrájame na malé kocky, sparíme horúcim mliekom, pridáme vajcia, soľ, muškátový orech, petržlenovú vňať, opraženú šunku s hubami a spolu premiešame.
  3. Plát mäsa rovnomerne potrieme pripravenou plnkou, pridáme kúsky kápie a roládu opatrne stočíme. Previažeme špagátom, premiestnime do pekáča, potrieme olejom a grilovacím korením. Podlejeme trochou vody a dáme piecť dozlatista do vyhriatej rúry na 180st. asi na 60 minút. Počas pečenia dobre podlievame výpekom. Po upečení odstránime špagát a nakrájame na plátky. Podávame s obľúbenou prílohou.