Kuracia roláda

Autor receptu: francuzska1

Náš dnešný vymyslený obed...

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na začiatok sa chcem priznať, že som neplánovala sem tento recept pridávať, tak som ho ani počas prípravy nefotila. To som si len tak dnes za pochodu vymyslela, ale kedže nám chutilo a dcérka už spinká, tak som sa rozhodla z Vami podeliť. Aby ste mali predstavu v čom som tú roládu robila dodatočne som Vám vyfotila formu /ako vidíte tuk je už stuhnutý po bokoch/, lebo radšej 1x vidieť ako 100x počuť.
  2. Takže poďme na roládu. formu som si vystlala plátkami slaninky, vystala som aj boky. Na slaninku som dala kuracie mäsko /mala som vykostené kura, trup, krídelká,kosti putovali do hrnca na polievku/. Konkrétne som použila prsia a stehná, ktoré som si okorenila a trošičku osolila, ale ozaj veľmi málo, veď slaninka je slaná až až, ta pusti šťavu a tá krásne prejde roládou.
  3. Na panvicu som šupla miešanú zeleninu /mala som v mrazáku otvorenú miešanú zeleninovú zmes/, aby si aj ona užila trošku tepla, veď zimy už bolo dosť. Trošku som ju poliala olejom, bez UV filtra :-), ale nebojte sa, nespálila sa, podliala som ju aj vodou, veď treba pitný režim dodržiavať he he. Keď milá zeleninka vyzerala byť konečne zo mňa namäkko pridala som k nej vajíčka a spolu ich spárovala, a tak sa nám narodila praženička so zeleninkou.
  4. Milú praženičku som natlačila do formy a prikryla ju ešte vrstvou mäska. Formu som vyklopila na pripraveny alobal, do ktorého som roládu zabalila a vložila späť do formy. Takto pripravenú roládu som šupla do rúry na 200°C asi na 45 minút. Upečenú ju môžte podávať buď s ryžou, zemiakovým pyré alebo zeleninovým šalátom alebo ... To nechám na Vás!!! Ať Vám chutná priatelia!!!