Kuracia alebo kačacia roláda

Autor receptu: hrusticka76

Tento recept je pôvodne určený pre kačice ale keďže sa k nej tak často nedostanem tak som kačku pretransformovala na kura. Výsledok je aj tak vynikajúci.

12
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Postup

  1. Celé kurča vykostíme (ostrým,krátkym nožíkom začneme pri prsnej kosti,opatrne oddeľujeme mäsko od kostí okolo celej kostry a nakoniec vykostíme aj stehná). Je to piplačka,prvýkrát som to skúšala na kačici a priznám sa,že mi to trvalo skoro hodinu. Keď som sa preorientovala na kura tak to išlo ľahšie a teraz po cca 6-tich vykostených tvoroch mi to časovo zaberie už len nejakých 15-20minút. Po vykostení rozprestrieme kura,kožou nadol,na pripravený alobal,tam kde je hrubšia vrstva mäska (prsia,stehná) odrežeme plátky a rozmiestnime ich tam kde je mäska pomenej. Potom mäso mierne naklepeme,osolíme,okoreníme a navrstvíme rovnomernú vrstvu plnky.
  2. Plnka: Rožky nakrájame,namočíme do mlieka. Po nasiaknutí a zmäknutí z nich vytlačíme prebytočné mlieko,pridáme najemno nasekanú zelenú a červenú papriku,kuracie pečienky,šampiňóny,pretlačený cesnak,vegetu,korenie a vajíčka. Poriadne premiešame.
  3. Kuriatko opatrne zrolujeme aj s alobalom,spravíme z neho veľkú "salónku",umiestnime na pekáč a pečieme cca 1h pri 150-170 stupňoch. Po hodine navrchu rozrežeme alobal,odstránime ho a kura dogrilujeme pri vyššej teplote aby sa vytvorila chutná,chrumkavá kôrka.