Kurací satay v žltom melóne

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Melón rozkrojíme na polovice, odstránime jadierka a čiastočne vydlabeme dužinu, ktorú neskôr použijeme. Z oboch polovíc melónu zrežeme spodnú časť tak, aby stabilne stáli. Kuracie prsia nakrájame na tenšie dlhé rezančeky, osolíme a okoreníme. Napichujeme ich na ozdobné napichovadlá alebo špajdle, nasekané na 10 cm dlhé kusy. Jeden rezanček na jednu špajdľu, a to tak, že napichujeme striedavo, aby vznikla vlnovka (sataj).
  2. Naukladáme do nádoby a potrieme marinádou, ktorú pripravíme zmiešaním kokosového likéru, rumu a olivového oleja. Necháme asi 30 minút odstáť, prudko orestujeme a dopečieme v rúre sedem minút. Vydlabanú dužinu z melóna nakrájame na približne rovnaké kúsky a prudko orestujeme spolu so zvyškom marinády.
  3. Do stredu taniera položíme vydlabaný melón, čiastočne naplníme orestovanou dužinou a dookola ponapichujeme pripravené sataje alebo melón čiastočne prekryjeme odrezanou spodnou časťou, do ktorej ponapichujeme sataje.