Tento jednoduchý recept je dostatočne chutný aj pre improvizovanú gurmánsku večeru. Obsahuje bežné ingrediencie, ktoré nie je problém skladovať: (mrazené) kuracie prsia, šampióny (v Zobraziť celý popisTento jednoduchý recept je dostatočne chutný aj pre improvizovanú gurmánsku večeru. Obsahuje bežné ingrediencie, ktoré nie je problém skladovať: (mrazené) kuracie prsia, šampióny (v konzerve), cibuľu, nízkotučný syr a víno. Vychutnajte si ho s hnedou ryžou, chrumkavým celozrnným rožkom a listovou zeleninou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1-2 PL alebo repkový |
|
| 4 ks vykostené bez kože |
|
| 1 ks stredná |
|
| 240 ml |
|
| 175 g |
|
| 60 g |
|
| 1-2 ks roztlačené stručiky |
|
| 1 ČL mletý |
|
Postup
-
1
Vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom zahrejte olej a pridajte kuracie prsia, cibuľu a prípadne cesnak. Osmažte asi 5 minút.
- 2
Pridajte víno, šampióny a eventuálne tymián.
- 3
Zakryte a duste asi 10 minút. Keď bude z mäsa po prepichnutý vytekať svetlá šťava, je hotové.
- 4
Na každé kuracie prso nasypte 15 g syra. Panvicu zakryte a duste ďalšie 3 minúty alebo tak dlho kým sa syr neroztečie.
- 5
Prsia servírujte na podklade zo šampiónov.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu