Kura so šampiňónami a cibuľou

vikusik149 - bez fotkyvikusik149, 26. apríla 2012

Tento jednoduchý recept je dostatočne chutný aj pre improvizovanú gurmánsku večeru. Obsahuje bežné ingrediencie, ktoré nie je problém skladovať: (mrazené) kuracie prsia, šampióny (v Zobraziť celý popisTento jednoduchý recept je dostatočne chutný aj pre improvizovanú gurmánsku večeru. Obsahuje bežné ingrediencie, ktoré nie je problém skladovať: (mrazené) kuracie prsia, šampióny (v konzerve), cibuľu, nízkotučný syr a víno. Vychutnajte si ho s hnedou ryžou, chrumkavým celozrnným rožkom a listovou zeleninou.

4
porcie
30 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 PL alebo repkový
4 ks vykostené bez kože
1 ks stredná
240 ml
175 g
60 g
1-2 ks roztlačené stručiky
1 ČL mletý




Postup

  1. 1

    Vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom zahrejte olej a pridajte kuracie prsia, cibuľu a prípadne cesnak. Osmažte asi 5 minút.

  2. 2

    Pridajte víno, šampióny a eventuálne tymián.

  3. 3

    Zakryte a duste asi 10 minút. Keď bude z mäsa po prepichnutý vytekať svetlá šťava, je hotové.

  4. 4

    Na každé kuracie prso nasypte 15 g syra. Panvicu zakryte a duste ďalšie 3 minúty alebo tak dlho kým sa syr neroztečie.

  5. 5

    Prsia servírujte na podklade zo šampiónov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia