Kura so šampiňónami a cibuľou

Autor receptu: vikusik149

Tento jednoduchý recept je dostatočne chutný aj pre improvizovanú gurmánsku večeru. Obsahuje bežné ingrediencie, ktoré nie je problém skladovať: (mrazené) kuracie prsia, šampióny (v konzerve), cibuľu, nízkotučný syr a víno. Vychutnajte si ho s hnedou ryžou, chrumkavým celozrnným rožkom a listovou zeleninou.

4
porcie
30 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom zahrejte olej a pridajte kuracie prsia, cibuľu a prípadne cesnak. Osmažte asi 5 minút.
  2. Pridajte víno, šampióny a eventuálne tymián.
  3. Zakryte a duste asi 10 minút. Keď bude z mäsa po prepichnutý vytekať svetlá šťava, je hotové.
  4. Na každé kuracie prso nasypte 15 g syra. Panvicu zakryte a duste ďalšie 3 minúty alebo tak dlho kým sa syr neroztečie.
  5. Prsia servírujte na podklade zo šampiónov.