Kura na zemiakoch (fotorecept)

Autor receptu: vevuska187

Tetno recept som našla na internete. Chutí veľmi dobre ale kto nemá moc rád kyslé,dajte iba jeden citrón :)

4
porcie
45 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Postup

  1. Marinádu si pripravíme ešte večer aby sme na ďaľší deň mohli začať kuchtiť :) Prichystáme si suroviny.Do misky dáme horčicu, červenú papriku, tymián, rozmarín, cibuľu, korenie, olej, granulovaný cesnak, soľ.Citróny si prekrojíme na polovicu a vytlačíme šťavu do misky.
  2. Všetko zamiešame a vznikne nám z toho takáto marináda.
  3. Do marinády poukladáme kuracie stehná a citróny. Misu zatvoríme a dáme do chladničky.
  4. Na ďaľší deň si vyberieme marinádu a necháme ju pri izbovej teplote "odpočinúť". Nachystáme si zemiaky.
  5. Pokrájame na mesiačiky.
  6. Pridáme olivový olej,rozmarín,soľ a korenie.
  7. Zamiešame.
  8. Dáme všetko na plech. Na vrch poukladáme strúčky cesnaku a citróny. Trúbu si rozohrejeme na 220 stupňov. Zabalíme do alobalu a dáme do trúby na hodinku a pol. Ja to robím tak,že hodinku nechám v alobale a pol hodinku bez :)
  9. A môžeme podávať :)