Kura na zemiakoch (fotorecept)
Autor receptu: vevuska187
Tetno recept som našla na internete. Chutí veľmi dobre ale kto nemá moc rád kyslé,dajte
iba jeden citrón :)
4 porcie |
45 minút príprava |
90 minút na 220 °C |
Postup
- Marinádu si pripravíme ešte večer aby sme na ďaľší deň mohli začať kuchtiť :) Prichystáme si suroviny.Do misky dáme horčicu, červenú papriku, tymián, rozmarín, cibuľu, korenie, olej, granulovaný cesnak, soľ.Citróny si prekrojíme na polovicu a vytlačíme šťavu do misky.
- Všetko zamiešame a vznikne nám z toho takáto marináda.
- Do marinády poukladáme kuracie stehná a citróny. Misu zatvoríme a dáme do chladničky.
- Na ďaľší deň si vyberieme marinádu a necháme ju pri izbovej teplote "odpočinúť". Nachystáme si zemiaky.
- Pokrájame na mesiačiky.
- Pridáme olivový olej,rozmarín,soľ a korenie.
- Zamiešame.
- Dáme všetko na plech. Na vrch poukladáme strúčky cesnaku a citróny. Trúbu si rozohrejeme na 220 stupňov. Zabalíme do alobalu a dáme do trúby na hodinku a pol. Ja to robím tak,že hodinku nechám v alobale a pol hodinku bez :)
- A môžeme podávať :)