Kukulienkina nátierka (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Teplá či studená, s pečivom, cestovinou, či len tak samotná, je šťavnatá a taká mne
vlastná. Použila som totiž
suroviny a postup, ktorý ma dosť vystihuje.
1-3 porcia |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Nadrobno pokrájanú cibuľu som opražila na oleji, keď začala chytať farbu, prisypala som mletú rascu, premiešala a pridala hlivu. Použila som pudingovú misku, má objem 1,5dcl.
- Jemne som ju osolila, posypala čiernym mletým korením a nechala dusiť vo vlastnej šťave za občasného miešania na miernom ohni. Zatiaľ som pokrájala kuracie prsia tiež na drobné kocky. Mala som ich za vrchovatú misku. Ostali mi z mäsovej polievky, takže ochutené boli dostatočne. Môžu sa aj vynechať, ale zameniť za iné mäso neodporúčam, tu vyniknú najviac práve tie prsia.
- Hneď ako sa dostali na panvicu, zaliala som celé smotanou, po častiach, nevedela som dopredu, koľko sa vsaje do mäsa.
Smotana začala vrieť, plameň som vypla a pridala rozmrvenú bryndzu,
- po jej premiešaní už len kôpor, v tomto prípade mrazený. Soľ už nebola potrebná, bryndza je slaná dosť.
- Opiekla som pár krajcov chleba, naložila nátierku a bolo to veľmi dobré papaníčko.
- Aj len so zeleninou si určite pochutíte. Na fotke to vyzerá skoro ako treska:-)