Kukulienkina nátierka (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Teplá či studená, s pečivom, cestovinou, či len tak samotná, je šťavnatá a taká mne vlastná. Použila som totiž suroviny a postup, ktorý ma dosť vystihuje.

1-3
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nadrobno pokrájanú cibuľu som opražila na oleji, keď začala chytať farbu, prisypala som mletú rascu, premiešala a pridala hlivu. Použila som pudingovú misku, má objem 1,5dcl.
  2. Jemne som ju osolila, posypala čiernym mletým korením a nechala dusiť vo vlastnej šťave za občasného miešania na miernom ohni. Zatiaľ som pokrájala kuracie prsia tiež na drobné kocky. Mala som ich za vrchovatú misku. Ostali mi z mäsovej polievky, takže ochutené boli dostatočne. Môžu sa aj vynechať, ale zameniť za iné mäso neodporúčam, tu vyniknú najviac práve tie prsia.
  3. Hneď ako sa dostali na panvicu, zaliala som celé smotanou, po častiach, nevedela som dopredu, koľko sa vsaje do mäsa. Smotana začala vrieť, plameň som vypla a pridala rozmrvenú bryndzu,
  4. po jej premiešaní už len kôpor, v tomto prípade mrazený. Soľ už nebola potrebná, bryndza je slaná dosť.
  5. Opiekla som pár krajcov chleba, naložila nátierku a bolo to veľmi dobré papaníčko.
  6. Aj len so zeleninou si určite pochutíte. Na fotke to vyzerá skoro ako treska:-)