Kubánske mäso

Autor receptu: morenajea

Tento recept som videla v telke. Robila ho pani pôvodom z Kuby. Je to extrémne jednoduché a extrémne chutné.

10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pláty mäsa si naklepeme, osolíme a okoreníme.
  2. V miske si pripravíme "pác" z oleja, mletej rasce, pretlačeného cesnaku a trochy citrónovej šťavy. Prípadne podľa potreby pridáme trochu vody. Sem dáme mäsko pekne naležať, čím dlhšie tým lepšie.
  3. Už iba položíme na nevymastený plech, mäsko netreba oprážať, dáva sa piecť pekne surové do vyhriatej rúry. Netreba ani podlievať ani otáčať.
  4. Podávame s opekanými zemiakmi - môžu sa piecť naraz s mäsom. Ja pečiem v jednom plechu mäso a v druhom zemiaky. Oboje sa robí rovnako dlho. Ako prílohu si na panvici osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľu