Kubánske mäso
Autor receptu: morenajea
Tento recept som videla v telke. Robila ho pani pôvodom z Kuby. Je to extrémne jednoduché a extrémne chutné.
10 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Pláty mäsa si naklepeme, osolíme a okoreníme.
- V miske si pripravíme "pác" z oleja, mletej rasce, pretlačeného cesnaku a trochy citrónovej šťavy. Prípadne podľa potreby pridáme trochu vody. Sem dáme mäsko pekne naležať, čím dlhšie tým lepšie.
- Už iba položíme na nevymastený plech, mäsko netreba oprážať, dáva sa piecť pekne surové do vyhriatej rúry. Netreba ani podlievať ani otáčať.
- Podávame s opekanými zemiakmi - môžu sa piecť naraz s mäsom. Ja pečiem v jednom plechu mäso a v druhom zemiaky. Oboje sa robí rovnako dlho.
Ako prílohu si na panvici osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľu