zo Života
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
125 g |
|
125 g +2kl prášok do peč. |
|
3 PL studená |
|
Čokoládový krém: | |
4 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
Ostatné: | |
4 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia rozdelíme, bielky vyšľaháme s vodou na redší sneh. Pridáme cukor a došľaháme dotuha. Do snehu postupne zašľahávame žĺtky a múku s práškom do pečiva. Cesto dáme do tortovej formy / vymastená a vysypaná múkou/. Upečieme.
- 2
Krém: Vajcia rozdelíme, žltky vymiešame s maslom nad parou. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, odstavíme necháme vychladnúť a tekutú pridáme do žltkovej peny. Z bielkov a z cukru nad parou vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do krému.
- 3
Na vychladnutý korpus pokladieme banány nakrájané na kolieska. Na ne nanesieme čokoládový krém. Vrch uhladíme a tortu dáme aspoň na 24 hod. do chladničky. Môžeme posypať postrúhanou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu