Kubánska torta

3sandra3 - fotka3sandra3, 12. januára 2012

zo Života

Suroviny

Cesto:
3 ks
125 g
125 g +2kl prášok do peč.
3 PL studená
Čokoládový krém:
4 g
150 g
150 g
150 g
Ostatné:
4 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia rozdelíme, bielky vyšľaháme s vodou na redší sneh. Pridáme cukor a došľaháme dotuha. Do snehu postupne zašľahávame žĺtky a múku s práškom do pečiva. Cesto dáme do tortovej formy / vymastená a vysypaná múkou/. Upečieme.

  2. 2

    Krém: Vajcia rozdelíme, žltky vymiešame s maslom nad parou. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, odstavíme necháme vychladnúť a tekutú pridáme do žltkovej peny. Z bielkov a z cukru nad parou vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do krému.

  3. 3

    Na vychladnutý korpus pokladieme banány nakrájané na kolieska. Na ne nanesieme čokoládový krém. Vrch uhladíme a tortu dáme aspoň na 24 hod. do chladničky. Môžeme posypať postrúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu

tykadielko
no,robievam podobnú banánovú tortičku...ale aj táto je určite mňamková :-)
matased
túto som už robila a doporučujem ju každému. Je fajn
anaska
@3sandra3 , zaujímavý postup pri príprave cesta, rozmýšľam že skúsim upiecť na malom plechu, teda nie ako tortu. Ukladám do KK.
domci4
presne túto som si našla v časopise a chcem ju robiť ;)...tá plnka chutí ako čokoládová pena (už som ju raz jedla ;))
maca1985
tiež ma zaujal recept..chcela by som sa spýtať, či je plnka podobná plnke nad parou alebo iná keďže sa zvlášť šľahajú bielky nad parou a zvlášť žĺtka?a ako dlho sa to má šľahať?
3sandra3
@maca1985 plnka je trochu iné, nie je to šľahačková-čiže parížsky krém, žltky s maslom preto šľahám nad parou, aby sme nejedli surové žltky , normálne vyšľaháš do hmoty a potom pridáš roztopenú čokoládu, a žltky tiež s cukrom šľaháme nad parou, to tak trochu dlhšie, až sa všetko scelí a bude krásna hmota. Potom sa to zmieša všetko spolu.
3sandra3
nie žltky šľahám s cukrom, ale bielky s cukrom, samozrejme. Tam som sa pomýlila v treťom riadku.
maca1985
takže žĺtky s maslom nad parou a sneh s cukrom nad parou?lebo v recepte je uvedené sneh samotný a žĺtky s maslom a cukrom..sneh s cukrom nad parou som už robila,len samotný sneh nad parou ešte nie..preto sa pýtam..a ďakujem :)
3sandra3
ano, prepáč, má to byť tak, že sa šľahá nad parou sneh s cukrom,, a žltky s maslom... musím to opraviť aj recepte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia