Foto: danda3
Netradičné jedlo z tradičných potravín, teda až na ten tempeh, ale kľudne môže byť aj slaninka či cibuľa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé si dám variť krúpy do osolenej vody. Z kelu odstránime vonkajšie listy, rozštvrtíme ho a nastrúhame ako uhorky.
-
2
Panvicu rozpálim, pridám trošku oleja a nakoniec nasypem postrúhaný kel, restujem za občasného miešania, pridám soľ a rascu. Mal by ostať chrumkavý, nie rozvarený. Inak takto pripravený kel je výborný aj ako príloha k mäsu či rybe, kto delí stravu.
-
3
Nakoniec do neho priemiešam krúpy, ale nie všetky, radšej postupne, aby to bolo 1 : 1.
-
4
Tempeh alebo tofu si nakrájam na malé kocky a osmažím na oleji, tofu predtým marinujem v sójovej omáčke tamari. Samozrejme, môže sa použiť aj vyškvarená slanina, oškvarky alebo cibuľa, každému podľa chuti. Posypeme podľa chuti, určite nie všetko.
-
5
A keďže vám krúpy aj tempeh ostanú, pridajte do nich bryndzu podľa chuti a máme ďalšie jednoduché jedlo, mimochodom veľmi chutné.
Ja si to upravím podľa dodatkov (údená slaninka, bryndza) a určite aj to bude super.
Kel mám rád, dedo horievával, že "Kel čistí krv".
receptik vyskusam, minule som rozmyslala nad kelom, ze co s nim :) tak uz viem :)