Foto: zuzananoskova
Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, verím, že určite bude chutiť :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu opláchnite, prekrojte, vydlabte striedku (aj s jadierkami môžete použiť na vývar), ošúpte.
- 2
Dužinu nastrúhajte na hrubšie a šupku pokrájajte na menšie.
- 3
Cibuľu nakrájajte na menšie, dajte dusiť na kokosovom oleji prípadne slnečnicovom, pridajte nastrúhanú tekvicu, premyté krúpky, premiešajte, zalejte horúcou vodou a nechajte dusiť za občasného miešania. Vodou zalejte akurát, podlievajte postupne teda varte na spôsob talianskeho risotta.
- 4
Pred koncom dovarenia pridajte hrášok, maslo podľa chuti, osoľte, premiešajte, zakryte pokrievkou a vypnite. Nechajte postáť. Ja krúpky milujem, keď sú al-dente :-)
- 5
Tekvicovú šupku opražte na kokosovom oleji, jemne posoľte a posypte krúpoto.
- 6
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu