Krkpeč (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Nie, nie je to upečený krk, je to krkovička s kuracou pečienkou. Pripadalo mi to tak obyčajne, že som jedlo pomenovala krkpeč.
3 porcie |
20 minút príprava |
45-55 minút tepelná úprava |
Postup
- Umytú a osušenú krkovičku (mala som tri krásne plátky) osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na troche oleja,
- po opečení podlejeme teplou vodou a na miernom ohni dusíme.
- Po cca 30 pridáme očistené a na väčšie kúsky nakrájané šampiňóny, mierne prisolíme a okoreníme,
- pridáme nasekané bylinky. Teraz som použila sušené, v sezóne používam čerstvé bylinky. Pozor! S mierou, sú aromatické! Podľa potreby podlievame vodou ale nemiešame!
- Keď sú krkovička a šampiňóny hotové. pridáme očistenú a na kúsky nakrájanú kuraciu pečienku, ktorú mierne poprášime červenou mletou paprikou
- a pod pokrievkou ešte 10-15 minút podusíme.
- Hotové jedlo naservírujeme s ryžou a podávame. U nás bol k tomu uhorkový šalát.