Krkpeč (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Nie, nie je to upečený krk, je to krkovička s kuracou pečienkou. Pripadalo mi to tak obyčajne, že som jedlo pomenovala krkpeč.

3
porcie
20 minút
príprava
45-55 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umytú a osušenú krkovičku (mala som tri krásne plátky) osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na troche oleja,
  2. po opečení podlejeme teplou vodou a na miernom ohni dusíme.
  3. Po cca 30 pridáme očistené a na väčšie kúsky nakrájané šampiňóny, mierne prisolíme a okoreníme,
  4. pridáme nasekané bylinky. Teraz som použila sušené, v sezóne používam čerstvé bylinky. Pozor! S mierou, sú aromatické! Podľa potreby podlievame vodou ale nemiešame!
  5. Keď sú krkovička a šampiňóny hotové. pridáme očistenú a na kúsky nakrájanú kuraciu pečienku, ktorú mierne poprášime červenou mletou paprikou
  6. a pod pokrievkou ešte 10-15 minút podusíme.
  7. Hotové jedlo naservírujeme s ryžou a podávame. U nás bol k tomu uhorkový šalát.