Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Krkovička je šťavnaté mäsíčko, rovnako dobré na pečenie i na dusenie. Pokrájala som ho na rezne, opiekla so,m ich. Vo výpeku som orestovala cibuľu na údenej slaninke, pridala som borievky, nové korenie a bobkový list, dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené. Pod pokrievkou som celé podusila, šťavička sa zahustila múkou, v ktorej bolo mäsko obalené a na stole bola chutná Krkovička na poľovnícky spôsob.

3
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Vykostenú krkovičku som pokrájala na rezne, narezala okraje, naklepala a osolila z oboch strán.
  2. Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich 1 hodinu odpočinúť v chladničke.
  3. Sušené dubáky som namočila na 30 minút do vlažnej vody.
  4. Cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
  5. Očistila som cesnak.
  6. Domácu údenú slaninku som pokrájala na prúžky.
  7. Rezne z krkovičky som poprášila z oboch strán hladkou múkou.
  8. V rozpálenom oleji som ju sprudka opiekla 2-3 minúty z jednej i...
  9. ...druhej strany, kým nedostala červenú chrumkavú kôrčičku a vybrala som ju na tanier.
  10. Vo výpeku som opiekla údenú slaninku.
  11. Na údenej slaninke som orestovala cibuľu, pridala som prelisovaný cesnak, celé borievky, celé nové korenie a bobkový list.
  12. Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené.
  13. Priviedla som do varu, vložila som opečené rezne a prikryté pokrievkou som dusila na strednom plameni asi 15 minút, kým rezne a dubáky nezmäkli a šťavička sa zahustilla múkou, v ktorej boli obalené.
  14. pohľad z blízka.
  15. Podávala som horúce s dusenou ryžou a ľadovým šalátom. Rezne z krkovičky nasiakli chuťou cibule, slaninky, dubákov a použitých korenín. Môžete podávať aj so zemiakmi v akejkoľvek úprave a ľubovoľným šalátom. Toto jedlo si viem dobre predstaviť aj s čerstvo upečeným domácim bosniakom - vid rp od @Iva63.