Krkovička na poľovnícky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Krkovička je šťavnaté mäsíčko, rovnako dobré na pečenie i na dusenie. Pokrájala som ho
na rezne, opiekla so,m ich. Vo výpeku som orestovala cibuľu na údenej slaninke, pridala
som borievky, nové korenie a bobkový list, dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené.
Pod pokrievkou som celé podusila, šťavička sa zahustila múkou, v ktorej bolo mäsko
obalené a na stole bola chutná Krkovička na poľovnícky spôsob.
3 porcie |
60 minút príprava |
30 minút na 100 °C |
Postup
- Vykostenú krkovičku som pokrájala na rezne, narezala okraje, naklepala a osolila z oboch strán.
- Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich 1 hodinu odpočinúť v chladničke.
- Sušené dubáky som namočila na 30 minút do vlažnej vody.
- Cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
- Očistila som cesnak.
- Domácu údenú slaninku som pokrájala na prúžky.
- Rezne z krkovičky som poprášila z oboch strán hladkou múkou.
- V rozpálenom oleji som ju sprudka opiekla 2-3 minúty z jednej i...
- ...druhej strany, kým nedostala červenú chrumkavú kôrčičku a vybrala som ju na tanier.
- Vo výpeku som opiekla údenú slaninku.
- Na údenej slaninke som orestovala cibuľu, pridala som prelisovaný cesnak, celé borievky, celé nové korenie a bobkový list.
- Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené.
- Priviedla som do varu, vložila som opečené rezne a prikryté pokrievkou som dusila na strednom plameni asi 15 minút, kým rezne a dubáky nezmäkli a šťavička sa zahustilla múkou, v ktorej boli obalené.
- pohľad z blízka.
- Podávala som horúce s dusenou ryžou a ľadovým šalátom. Rezne z krkovičky nasiakli chuťou cibule, slaninky, dubákov a použitých korenín. Môžete podávať aj so zemiakmi v akejkoľvek úprave a ľubovoľným šalátom. Toto jedlo si viem dobre predstaviť aj s čerstvo upečeným domácim bosniakom - vid rp od @Iva63.