Krkovička na cibuľke s kyslou smotanou
Autor receptu: hviezdickaz
Tento recept mám od mojej mamy, vždy keď túto krkovičku robila, len tak sa po nej zaprášilo ... :) Bohužiaľ,fotka je trochu rozmazaná ,ale hádam to nebude veľmi prekážať ...
6-8 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Krkovičku narežeme na rezne,vyklepeme,posypeme soľou,korením a paprikou.
- Na celý plech nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľu ,poukladáme naň rezne ,trošku podlejeme vodou , / prípadne bujónom,či vývarom / a prikryjeme alobalom. Pečieme asi 35 min. na 200 st. Potom dáme alobal dolu, rezne otočíme a pečieme asi 15 min. Nakoniec dáme na rezne po lyžici kyslej smotany,a na ňu navrstvíme postrúhaný syr.Vypneme rúru a necháme dopiecť.
- Podávame s varenými zemiakmi.