Krkovička na cibuľke s kyslou smotanou

Autor receptu: hviezdickaz

Tento recept mám od mojej mamy, vždy keď túto krkovičku robila, len tak sa po nej zaprášilo ... :) Bohužiaľ,fotka je trochu rozmazaná ,ale hádam to nebude veľmi prekážať ...

6-8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku narežeme na rezne,vyklepeme,posypeme soľou,korením a paprikou.
  2. Na celý plech nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľu ,poukladáme naň rezne ,trošku podlejeme vodou , / prípadne bujónom,či vývarom / a prikryjeme alobalom. Pečieme asi 35 min. na 200 st. Potom dáme alobal dolu, rezne otočíme a pečieme asi 15 min. Nakoniec dáme na rezne po lyžici kyslej smotany,a na ňu navrstvíme postrúhaný syr.Vypneme rúru a necháme dopiecť.
  3. Podávame s varenými zemiakmi.