Foto: namarie
Tmavý čokoladový koláč s pudingom a jahodovým džemom si jednoducho zamilujete.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto vytvoríme zmiešaním suchých surovín - 400 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 3 PL kakaa, 2 čl sódy bikarbóny a 2 čl kypriaceho prášku. Do suchých surovín primiešame metličkou 200 ml mlieka, dve vajcia a vypracujeme hladké cesto (ako na palacinky).
- 2
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a dáme do rúry predohriatej na 180 stupňov na 30 minút.
- 3
Zatiaľ čo sa pečie korpus, vytvoríme polevu. V malej miske rozmiešame 1 balíček čokoládového pudingu, 1 balíček Zlatého klasu a 3 PL kryštálového cukru s trochou mlieka, tak aby v zmesi neboli žiadne hrudky. Zmes nalejeme do horúceho mlieka a varíme za stáleho miešania cca 3 - 4 minúty dokým nezhustne. Po odstavení primiešame 1 PL kakaa pre tmavšiu farbu a maslo.
- 4
Keď je korpus hotový, necháme ho vychladnúť a následne opatrne prerežeme na dve polovice, tak aby nám vznikli dva rovnomerné korpusy. Na spodný korpus natrieme hrubú vrstvu jahodového džemu, priložíme druhú časť korpusu, zarovnanou (rezanou) stranou na vrch a polejeme pudingovou polevou. Na záver celý koláč posypeme kakaom (cez sitko) a necháme odležať v chladničke minimálne na 2 hodiny. Dobrú chuť :)
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
p.s. rozdelenie surovín na časti "cesto" a "krém" by tiež nebol od veci