Kreolský koláč

namarieNamarie, 29 ročná žena, Bratislava Londýn, 13. mája 2017 20:23
Ďalšie jej recepty »

Kreolský koláčFoto: namarie

Tmavý čokoladový koláč s pudingom a jahodovým džemom si jednoducho zamilujete.

8
porcií
60 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto vytvoríme zmiešaním suchých surovín - 400 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 3 PL kakaa, 2 čl sódy bikarbóny a 2 čl kypriaceho prášku. Do suchých surovín primiešame metličkou 200 ml mlieka, dve vajcia a vypracujeme hladké cesto (ako na palacinky).

  2. 2

    Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a dáme do rúry predohriatej na 180 stupňov na 30 minút.

  3. 3

    Zatiaľ čo sa pečie korpus, vytvoríme polevu. V malej miske rozmiešame 1 balíček čokoládového pudingu, 1 balíček Zlatého klasu a 3 PL kryštálového cukru s trochou mlieka, tak aby v zmesi neboli žiadne hrudky. Zmes nalejeme do horúceho mlieka a varíme za stáleho miešania cca 3 - 4 minúty dokým nezhustne. Po odstavení primiešame 1 PL kakaa pre tmavšiu farbu a maslo.

  4. 4

    Keď je korpus hotový, necháme ho vychladnúť a následne opatrne prerežeme na dve polovice, tak aby nám vznikli dva rovnomerné korpusy. Na spodný korpus natrieme hrubú vrstvu jahodového džemu, priložíme druhú časť korpusu, zarovnanou (rezanou) stranou na vrch a polejeme pudingovou polevou. Na záver celý koláč posypeme kakaom (cez sitko) a necháme odležať v chladničke minimálne na 2 hodiny. Dobrú chuť :)

ohodnoť recept:
Hlasovalo 18 ľudí (3,1 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist