Krémový makový koláč

najkuchticka - fotkanajkuchticka, 14. marca 2012
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
250 g
5 PL
200 g
150 g
1,5 ČL
PLNKA:
500 ml
2 ks
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Z bielkov uslahame sneh.Postupne pridavame cukor, vodu, zltky, pomlety mak a nakoniec muku premiesanu s PDP.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech (asi 28 x 35 cm), ktorý sme vylozili mastnym papierom.

  3. 3

    Vychladnuty kolac pozdlzne prekrojime, cim nam vzniknu 2 platy.

  4. 4

    Z mlieka a krem. praskov uvarime husty puding, po vychladnuti don postupne zapracujeme tuk vymiesany s vanilkovym cukrom a trosku rumu. Hotovu plnku natrieme na jeden plat a potom zakryjeme druhym, ktory nenatierame uz.

  5. 5

    POLEVA: (ja som pouzila klasicku cokoladovu polevu, rozpustila som 25 g masla s cokoladou na varenie a poliala vrch kolaca) 2. varianta - Citronova poleva: 250g prask. cukru, 2PL citr. stavy a 1PL vody sa zmiesaju dokopy na hladku hmotu, ktorou potom potrieme kolac

Diskusia k receptu

margaretka28
tento poznám a pečiem aj ja ale s celým makom a navrch ide citronová poleva,ale vyskúšam aj tento páči sa mi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia