Foto: najkuchticka
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z bielkov uslahame sneh.Postupne pridavame cukor, vodu, zltky, pomlety mak a nakoniec muku premiesanu s PDP.
- 2
Cesto vylejeme na plech (asi 28 x 35 cm), ktorý sme vylozili mastnym papierom.
- 3
Vychladnuty kolac pozdlzne prekrojime, cim nam vzniknu 2 platy.
- 4
Z mlieka a krem. praskov uvarime husty puding, po vychladnuti don postupne zapracujeme tuk vymiesany s vanilkovym cukrom a trosku rumu. Hotovu plnku natrieme na jeden plat a potom zakryjeme druhym, ktory nenatierame uz.
- 5
POLEVA: (ja som pouzila klasicku cokoladovu polevu, rozpustila som 25 g masla s cokoladou na varenie a poliala vrch kolaca) 2. varianta - Citronova poleva: 250g prask. cukru, 2PL citr. stavy a 1PL vody sa zmiesaju dokopy na hladku hmotu, ktorou potom potrieme kolac
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu