Krémový makový koláč
Autor receptu: najkuchticka
Postup
- Z bielkov uslahame sneh.Postupne pridavame cukor, vodu, zltky, pomlety mak a nakoniec muku premiesanu s PDP.
- Cesto vylejeme na plech (asi 28 x 35 cm), ktorý sme vylozili mastnym papierom.
- Vychladnuty kolac pozdlzne prekrojime, cim nam vzniknu 2 platy.
- Z mlieka a krem. praskov uvarime husty puding, po vychladnuti don postupne zapracujeme tuk vymiesany s vanilkovym cukrom a trosku rumu. Hotovu plnku natrieme na jeden plat a potom zakryjeme druhym, ktory nenatierame uz.
- POLEVA: (ja som pouzila klasicku cokoladovu polevu, rozpustila som 25 g masla s cokoladou na varenie a poliala vrch kolaca)
2. varianta - Citronova poleva: 250g prask. cukru, 2PL citr. stavy a 1PL vody sa zmiesaju dokopy na hladku hmotu, ktorou potom potrieme kolac