Krémový makový koláč

Autor receptu: najkuchticka

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z bielkov uslahame sneh.Postupne pridavame cukor, vodu, zltky, pomlety mak a nakoniec muku premiesanu s PDP.
  2. Cesto vylejeme na plech (asi 28 x 35 cm), ktorý sme vylozili mastnym papierom.
  3. Vychladnuty kolac pozdlzne prekrojime, cim nam vzniknu 2 platy.
  4. Z mlieka a krem. praskov uvarime husty puding, po vychladnuti don postupne zapracujeme tuk vymiesany s vanilkovym cukrom a trosku rumu. Hotovu plnku natrieme na jeden plat a potom zakryjeme druhym, ktory nenatierame uz.
  5. POLEVA: (ja som pouzila klasicku cokoladovu polevu, rozpustila som 25 g masla s cokoladou na varenie a poliala vrch kolaca) 2. varianta - Citronova poleva: 250g prask. cukru, 2PL citr. stavy a 1PL vody sa zmiesaju dokopy na hladku hmotu, ktorou potom potrieme kolac