Krémový kapustový šalát v šampiňónových „miskách“
			   Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 27. novembra 2013
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 27. novembra 2013

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL alebo smotanového jorgurtu | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g (štvrtené, bez kôstok) | 
                                                             | 
                                                    
| 8 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 plátky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zo šampiňónov odstránime nožičku. Na plech pripravíme papier na pečenie, poukladáme naň šampiňóny, pokvapkáme ich olejom a vložíme do rúry na 8–10 minút.
- 2
 Z kapusty odstránime hlúb a najemno ju nakrájame. Na zálievku vyšľaháme ocot, horčicu, cukor, soľ a dochutíme korením. V miske zmiešame kapustu, nakrájané hrozno, petržlenovú vňať, orechy a smotanu. Dobre premiešame a pridáme zálievku. Zakryjeme a necháme odležať 1–2 hodiny v chlade.
- 3
 Šampiňóny vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Nožičky zo šampiňónov a oravskú slaninu nakrájame na malé kocky. Spolu premiešame a orestujeme na panvici, kým slanina nepustí masť. Grilované klobúčiky šampiňónov naplníme kapustovým šalátom a posypeme slaninovou zmesou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu