Krémový jablkový sen
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
35 minút príprava |
12 minút na 160-180 °C |
Postup- Na prípravu cesta premiešame múku s práškom do pečiva, postupne pridáme maslo alebo margarín, cukor, vajce a mlieko. Na doske spracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme a prenesieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Cesto niekoľkokrát poprepichujeme vidličkou a vložíme do predhriatej rúry piecť.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 12 minút
- Na prípravu náplne zvaríme z jablkovej šťavy (namiesto mlieka), cukru a vanilkového pudingu náplň podľa návodu na obale. Olúpané jablká nakrájame na malé kúsky, vmiešame do horúceho pudingu a necháme mierne vychladnúť. Náplň rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a vložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
- Smotanu na šľahanie ušľaháme s vanilínovým cukrom a smeta-fixom dotuha a nepravidelne rozotrieme na stuhnutú pudingovú náplň. Posypeme škoricovým cukrom. Až do podávania uchovávame v chladničke.
|