Krémové venčeky

olinecka - fotkaolinecka, 5. apríla 2014
Krémové venčeky
Foto: olinecka

Pečiem ich keď chcem urobiť radosť blizkym.

50
porcií
40 minút
príprava
70-80 minút
na 190 °C

Suroviny

10 - 11 ks
200 g (alebo maslo)
400 g
500 ml
štipka
2 PL
Plnka:
1 bal
400 ml
3 PL
250 g
podľa chuti na posypanie




Postup

  1. 1

    Vodu dame do misy pridame palmarin,soľ a olej.Nechame zovrieť ,aby sa rozpustilo maslo,prisypeme muku a na najmenšom plameni miešame ,aby sa všetko spojilo na hladku masu.

  2. 2

    Odstavime z plameňa a do pripraveneho cesta vmiešame po jednom vajičku.Cesto je horuce tak preto musime pojednom,aby sa nezrazili.Dobre premiešame pripravime plech a do zdobiaceho vrecka davame cesto a vytlačame na pomasteny plech.Venčeky navrstime aspoň z 3 vrstiev,aby boli vysoke.Predhrejeme ruru na 190 stupňov a pečieme 35-40 minut do zlatova.

  3. 3

    Pripravime krem.Maslo vymiešame dopenista s praškovym cukrom.Puding uvarime a nechame vychladnúť.Po vychladnuti primiešame k maslu davame do ozdobneho vrecuška .Venčky porozkrajame na polovice a plnime plnkou.Hotove posypeme praškovym cukrom alebo polejeme cukrovou polevou.

Diskusia k receptu

senci
urcite vyskusam, recept vyzera byt celkom lahky a tie venceky su...mnam
anina6
krásne venčeky, aj sa už dlhšie odhodlávam na odpaľované cesto, nuž vyskúšam tvoj recept.
senci
aky asi priemer, by mal mat vencek,aby vyslo cca 50 kusov ako pisete?dakujem
kukulienka71
Pekné sú! Bože,kde sú tie časy,keď sme jedli fantasticky chutné,vláčne,vanilkové venčeky za socíka,stáli 1 Kčs:-))?!
denyany
Ty si ale šikovnica! Tie venčeky sú prekrásne. Ja som sa do nich parkrát pustila, ale výsledok bol úbohý-vôbec mi nenarástli, mala som len také mastné placky. Neviem, kde som urobila chybu, preštudovala som kopu receptov, postupov a rád, a nič. Ale si ma zas navnadila, taketo venčeky zbožňujeme a ja sa nevzdávam.:-)
ejmepb
@denyany , pozri "Krémové veterníky" od @Orchidea , má veľmi dobre napísaný postup, možno zistíš kde robíš chybu, keď budeš postupovať podľa nej, určite sa ti podaria. Plnku môžeš použiť akú chceš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia