Kokosový zákusok
Krémové kokosové Margot rezy
Autor receptu: helena10
Hrnčekový recept na výborný dvojfarebný koláč s pudingovo-tvarohovo-kokosovým krémom a čokoládou Margot.
Postup
- Cesto: Celé vajíčka vyšľahám s cukrami a štipkou soli do peny. Pridávam postupne maslo, mlieko, múku s práškom do pečiva a zakaždým prešľahám. Polovicu svetlého cesta vylejem na vymastený a kokosom posypaný vyšší plech 20 x 35 cm. Do zostávajúceho cesta pridám kakao, prešľahám a vylejem na svetlé cesto. Cesto som vyrovnala.
- Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 20 minút. Skontrolujem špajľou. Upečený koláč nechávam vychladnúť.
- Na krém si uvarím najprv hustý vanilkový puding bez cukru. Do ochladeného pudingu pridám tvaroh, cukor, jemne strúhaný kokos a vyšľahám na krém. Hustota krému závisí aj od hustoty tvarohu, preto jemný kokos pridávam postupne.
- Pudingovo-kokosový krém rozotriem na povrch vychladnutého cesta a zákusok odkladám na noc do chladničky.
- Povrch krému posypem nastrúhanou Margot čokoládou. Množstvo podľa vlastnej chuti.