Krémové jahodové kocky fotorecept

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 13. mája 2016
Krémové jahodové kocky (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
90 g
100 g
Jahodový krém:
1 l
300 g
250 g
100 g
15 g
100 ml
100 - 150 g
Jahodový sirup:
200 g
200 ml
100 g
podľa potreby
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme. Žĺtky zmiešame s hladkou múkou a opatrne vmiešame sneh. Hotové cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Medzitým pripravíme jahodový sirup, do ktorého budeme namáčať piškóty. Cukor s vodou nahrievame, necháme vrieť asi tri minúty, počkáme, kým sirup vychladne a pridáme jahodové pyré.

  2. 2

    Smotanu, cukor a mascarpone vyšľaháme na hustú penu, pridáme jahodové pyré a rozpustenú bielu čokoládu. Plátkovú želatínu namočíme do vody, kým nezmäkne, dáme ju nahrievať, kým sa úplne nerozpustí a pridáme do pripravenej šľahačky.

  3. 3

    Piškótové cesto vložíme do hlbokého plechu, nakvapkáme naň jahodový sirup, natrieme polovicu pripraveného krému, na zmes položíme v sirupe namočené piškóty, opäť potrieme zvyšným krémom a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec celý koláč posypeme kakaom. Po stuhnutí nakrájame na väčšie kocky a podávame.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj ja by som chcela, to bude iste dobré, a ten krém......! Kvôli nemu si to uložím.