Krémové jahodové kocky fotorecept
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 13. mája 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks |
|
| 90 g |
|
| 100 g |
|
| Jahodový krém: | |
| 1 l |
|
| 300 g |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 15 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 - 150 g |
|
| Jahodový sirup: | |
| 200 g |
|
| 200 ml |
|
| 100 g |
|
| podľa potreby |
|
| (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme. Žĺtky zmiešame s hladkou múkou a opatrne vmiešame sneh. Hotové cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Medzitým pripravíme jahodový sirup, do ktorého budeme namáčať piškóty. Cukor s vodou nahrievame, necháme vrieť asi tri minúty, počkáme, kým sirup vychladne a pridáme jahodové pyré.
- 2
Smotanu, cukor a mascarpone vyšľaháme na hustú penu, pridáme jahodové pyré a rozpustenú bielu čokoládu. Plátkovú želatínu namočíme do vody, kým nezmäkne, dáme ju nahrievať, kým sa úplne nerozpustí a pridáme do pripravenej šľahačky.

- 3
Piškótové cesto vložíme do hlbokého plechu, nakvapkáme naň jahodový sirup, natrieme polovicu pripraveného krému, na zmes položíme v sirupe namočené piškóty, opäť potrieme zvyšným krémom a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec celý koláč posypeme kakaom. Po stuhnutí nakrájame na väčšie kocky a podávame.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu