Krémové jahodové kocky (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

20
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme. Žĺtky zmiešame s hladkou múkou a opatrne vmiešame sneh. Hotové cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Medzitým pripravíme jahodový sirup, do ktorého budeme namáčať piškóty. Cukor s vodou nahrievame, necháme vrieť asi tri minúty, počkáme, kým sirup vychladne a pridáme jahodové pyré.

  2. Smotanu, cukor a mascarpone vyšľaháme na hustú penu, pridáme jahodové pyré a rozpustenú bielu čokoládu. Plátkovú želatínu namočíme do vody, kým nezmäkne, dáme ju nahrievať, kým sa úplne nerozpustí a pridáme do pripravenej šľahačky.

  3. Piškótové cesto vložíme do hlbokého plechu, nakvapkáme naň jahodový sirup, natrieme polovicu pripraveného krému, na zmes položíme v sirupe namočené piškóty, opäť potrieme zvyšným krémom a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec celý koláč posypeme kakaom. Po stuhnutí nakrájame na väčšie kocky a podávame.