Krémové jahodové kocky (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
20 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme
na tuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme. Žĺtky
zmiešame s hladkou múkou a opatrne vmiešame
sneh. Hotové cesto rozotrieme na plech s papierom
na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 15 minút.
Medzitým pripravíme jahodový sirup, do ktorého
budeme namáčať piškóty. Cukor s vodou nahrievame,
necháme vrieť asi tri minúty, počkáme, kým
sirup vychladne a pridáme jahodové pyré.
- Smotanu, cukor a mascarpone vyšľaháme na
hustú penu, pridáme jahodové pyré a rozpustenú
bielu čokoládu. Plátkovú želatínu
namočíme do vody, kým nezmäkne, dáme ju
nahrievať, kým sa úplne nerozpustí a pridáme
do pripravenej šľahačky.
 - Piškótové cesto vložíme do hlbokého plechu,
nakvapkáme naň jahodový sirup, natrieme
polovicu pripraveného krému, na zmes
položíme v sirupe namočené piškóty, opäť
potrieme zvyšným krémom a dáme do chladničky
stuhnúť. Nakoniec celý koláč posypeme
kakaom. Po stuhnutí nakrájame na väčšie
kocky a podávame.

|