Foto: dorisa
Tento recept som sa dávno chystala zrealizovať, lebo v záhradke som si vypestovala tekvice Hokaido. Teraz odpočívaju v komore. V relácii Zobraziť celý popisTento recept som sa dávno chystala zrealizovať, lebo v záhradke som si vypestovala tekvice Hokaido. Teraz odpočívaju v komore. V relácii Bez servítky ma herec J.Vajda inšpiroval, a tak aj ja som už uvarila z tekvice polievku.Je lahodná, krémová a veľmi zdravá.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na tekvici odstránime oba hrubé konce a dokladne si ju umyjeme, nakoľko budeme variť z celej dužiny aj s kožou. Rozkrojíme ju a vydlabeme jaderník. Nakrájame na menšie kúsočky. Cibuľu si tiež nakrájame na hrubo.
-
2
Na rozpálený olej dáme cibuľku, speníme a pridáme tekvicu, podlejeme vodou, osolíme, pridáme vegetu a korenie muškátový kvet a varíme do zmaknutia tekvice.
-
3
Potom polievku rozmixujeme elektrickým mixerom do hladka.
-
4
Nakoniec do polievky pridáme smotanu na varenie, primerane, podla hustoty polievky. Necháme prejsť varom a polievočka je hotová.
-
5
K polievke sa hodí opražený chlieb nakrájaný na štvorčeky spolu so stručikom cesnaku. Tak, už stačí si len nabrať na vrch dať opečený chlebík, pokvapkat balzamikovým octom. Dobrú chuť.
a ešte je dobré aj soté: varecha.pravda.sk/recepty/sote-z-tekvice-hokaido-fotorece...
...ochutnajte