Krémová mrkvovo-feniklová polievka
Autor receptu: martamm
Obľúbila som si rôzne krémové zeleninové polievky, ktoré zasýtia a pritom zodpovedajú zásadám racionálnej výživy. Dnes som si uvarila mrkvovú, ktorá má zvláštnu sviežu chuť, ponúkam Vám recept na vyskúšanie.
6 porcií |
20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Bielu časť póru nakrájame na kolieska, mrkvu, stonkový zeler a fenikel na kúsky. Do hrnca nalejeme olivový olej, na rozohriatom oleji orestujeme nakrájaný pór, pridáme zeleninu a tiež orestujeme. Zalejeme vodou, pridáme stonky zeleného magi, soľ, biele korenie a aníz. Povaríme, pokiaľ zelenina nezmäkne.
- Potom vyberieme stonky magi, pridáme 1 PL sušenej mäty a rozmixujeme ponorným mixérom. Ozdobíme tekvicovým olejom a pásikmi nasekanej mrkvy. Dobrú chuť. (Kto má rád sýtejšie polievky môže pridať smotanu).