Krémeše z vlašských orechov
Klaudia Mikulová
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012
Foto: Ivan Majerský
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
500 g |
|
Žĺtkový krém: | |
80 g |
|
700 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
|
|
Orechová piškóta: | |
5 ks |
|
150 g |
|
140 g |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Upečieme dva pláty lístkového cesta, na spodný rozotrieme teplý žĺtkový krém (všetky suroviny spolu zmiešame a vytvoríme tak krém), prikryjeme upečenou orechovou piškótou.
- 2
Druhú polovicu krému rozotrieme na orechovú piškótu a prikryjeme druhým lístkovým korpusom, mierne zaťažíme a necháme vychladnúť. Krájame a zdobíme podľa vlastnej fantázie.
- 3
Piškóta: Celé vajcia vyšľaháme a pridáme ostatné suroviny. Do plechu položíme papier a naň vylejeme cesto. Pečieme pri teplote 160°C približne 35 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu