Krémeše z vlašských orechov

Klaudia Mikulová
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012
Krémeše z vlašských orechov
Foto: Ivan Majerský
12
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
Žĺtkový krém:
80 g
700 g
250 g
100 g
250 g
Orechová piškóta:
5 ks
150 g
140 g
80 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Upečieme dva pláty lístkového cesta, na spodný rozotrieme teplý žĺtkový krém (všetky suroviny spolu zmiešame a vytvoríme tak krém), prikryjeme upečenou orechovou piškótou.

  2. 2

    Druhú polovicu krému rozotrieme na orechovú piškótu a prikryjeme druhým lístkovým korpusom, mierne zaťažíme a necháme vychladnúť. Krájame a zdobíme podľa vlastnej fantázie.

  3. 3

    Piškóta: Celé vajcia vyšľaháme a pridáme ostatné suroviny. Do plechu položíme papier a naň vylejeme cesto. Pečieme pri teplote 160°C približne 35 minút.

Diskusia k receptu

jarca
Koláčik vyzerá super, ale žĺtkový krém bez žĺtkov? Asi tam čosi chýba, bolo by dobré to doplniť.
bodenloos
Krémešov je neskutočné množstvo druhov a poddruhov, ale tento tiež nepoznám :)
jozka2
podla popisu idu zltka do kremu a cesto je z bielkov s orechami ,obdoba zltkovych rezov s pridanim listkoveho cesta moze to byt zaujimave.
staja
To sa mi nezdá, tam sa píše, že sa šľahajú celé vajcia do cesta. Ten žĺtkový krém je zo zlatého klasu - to je krémový prášok. Tam nejdú žĺtky ani bielka.
monnikka
mne to pripomína juhoslovanský krémeš, tam ide plnka puding s maslom, ale vyzerá takisto, s orechovým cestom pomedzi
1x motyka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia