Krémeš trochu inak fotorecept

danculka - fotkadanculka, 7. februára 2011
Krémeš trochu inak (fotorecept)
Foto: danculka

Ked´sme doma ,len sami dvaja,je nám za plech krémeša veľa,tak som vyšpekuľovala tento...

30 minút
príprava

Suroviny

1/2bal
1ks
1/4l
 podľa chuti
2pl




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrajujeme väčším pohárom kruhy a dáme piecť,do ružova,...

    Krémeš trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vykrajujeme..

    Krémeš trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    dáme na plech...

    Krémeš trochu inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    upečieme...

    Krémeš trochu inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    medzi tým si uvaríme v mlieku krémový prášok,na hustú kašu,za stáleho miešania kaša vychladne,ešte do letnej zašľaháme maslo s cukrom vypracujeme jemný krém /bez žĺtkov ,chránime cholesterol/a až dáme namiesto práškoveho cukru práškové sladidlo pre diabetikov,tak si ho môžu dať aj diabetici.Ako vidíte kolieska napuchli ,dajú sa pekne prekrojiť a môžeme plniť...

    Krémeš trochu inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vyzerá naplnený,dobrú chuť!

    Krémeš trochu inak (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

babidka
vymyslela si to vyborne !! mame radi kremese - ale pre dvoch .....Takto mozem urobit par kremesov a zo zvysku cesta nieco ine . Potesila si ma ....
klaura
výborný nápad ... zmestila by sa aj šľahačka ... :) ale takto je to diétnejšie ... šak aj ja to potrebujem ... :)))
tothka
Skutočne výborný nápad, ja som vymýšľala včera čo z lístkového cesta. Nakoniec som spravila šamrónky. Toto by bolo vhodné tiež ,ale hlavne rýchlejšie
evusik
dobrý nápad... z polovice cesta krémeše a z polovice slané tyčinky a bol by spokojný aj ten môj (sladké) a aj ja (slané)....
marcy
zaujímavé,zvyknem tirolské kocky takto robiť.Pri kockách nie je odpad z cesta,plním zaváraným ovocím a šľahajdou :))
babi
výborný nápad., ja som takto zvykla robiť menšie kolečká a plniť bryndzovou, nivovou, alebo inou slanou pomazánkou. Vôbec ma neťuklo, že sa môže aj na sladko. Vďaka za nápad
evanaaa
Výborné, aj pre mňa ! A Klaura, šľahačka je aj bez cukru, v dia verzii, len na ňu treba natrafiť, ja takú mám v spreji, ale ja aj iná.
danculka
Práve,že som na teba myslela,ale budem to už potrebovať aj ja....
piczur
tak toto určite skúšam, ďakujem za výborný typ.
coldbery
fantastický nápad.....pri najbližšej príležitosti to urobím...dík za nápad..:-)
jerica
lepší nápad využitia lístkového cesta , tak to si vyskúšam. Na sladko aj slano:-))
lyali
Sympatický nápad a pre istotu naplním sladkým, aj slaným. Vďaka :-)
ketty3811
dobrý nápad.Najprv naplnené párkami a teraz na sladko.A každý si príde na svoje.:-)
mery8658
Ja tiež robiím len s polovice cesta 1 plat na jeden pekáč a potom prerežem na polovicu a plnku určite poznáte-trasená torta - /puding Ole vanilkoví, madarinkoví alebo broskyňoví kompot a šľahačková smotana/ skúste je to velmí rýchle a výborne, a ešte aj jeden pekáč tyčiniek.
frona
super nápad, lebo klasický krémeš sa strašne zle krája....tak ho radšej nerobím. Robievam medový...ale toto určite urobím, mňam
sedmak
Tak toto ma nenapadlo,výborný nápad tak ako je super táto stránka,varešky poviem Vám toľko užitočných rád čo sa tu dozviem je naozaj super.Vďaka Vám ale aj tomu,kto tuto stránku zrealizoval.
nika72
veľmi praktické...keď so to rozkrojí dá sa to naplniť hoci čím aj na slano nejakou dobrou nátierkou..:o)
orchidea
šikovný nápad, aspoň sa netreba trápiť s krájaním....
agora
ukladám, jednoducho perfektné a so všetkými súhlasím....
sonka1307
jooooj! samé dobrotky a skvelé nápady na ozvláštnenie MŇAM!
danculka
Ďakujem za komentáre,som rada,že sa vám nebude krémeš,lámať pri krájaní ha,ha,ha...
zitar
Aj ja véééľmi oceňujem tento receptík.
sherin
vyborny recept pre dvoch :-), ale mozno by som nakrajala cesto na stvorce, aby nebol ziadny "odpad" cesta, KK
danculka
Ten zbytok som zmiesila a nanovo vyvaľkala a nič tomu nechýbalo..
ketty3811
Dnes to robila moja mama,vraj boli výborné.Ale ten "odpad"vraj nebol veľmi dobrý.Nenarástlo to ako pri tých vykrájaných kúskoch.Takže ja urobím štvorce bez odpadu.:-)ale ináč fakt dobrý receptík.
coldbery
Tento recept ma veľmi zaujal...kúpila som lístkove cesto a idem robiť...som zvedavá.....:-)))
adadoho
Fantastický recept! Má len jednu chybu: strašne krátku trvanlivosť. U nás zhruba 2 hodiny :-)
Ďakujem za inšpiráciu.
ailuj82
aj ja som to už takto robila, bolo to rýchle a bez krájania, ale dala som aj šľahačku
kara
Kolecka uz mam upecene,odpad z cesta hned po upeceni spapkany. Zajtra urobim krem, naplnime a pridame aj rastlinnu slahacku. Ked uz mame pribrat, tak nech vieme od coho. Dakujem za skvely recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia