Krém z mikrovlnky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 21. apríla 2011
Krém z mikrovlnky (fotorecept)
Foto: ancicka

Tento krém som si pripravila na tortu,ktorú budem piecť.Recept nieje náročný na prípravu ,ale na pozornosť.Treba dávať pozor na mikrovlnku ,pretože sa varí v Zobraziť celý popisTento krém som si pripravila na tortu,ktorú budem piecť.Recept nieje náročný na prípravu ,ale na pozornosť.Treba dávať pozor na mikrovlnku ,pretože sa varí v mikrovlnke.Robila som ho prvý raz.Navod na rcp.mi vnukla @darinocka ,ked uviedla link na karamelové salko.Ked mám v plane upiecť tortu tak som vyskúšala a podarilo sa.

5 minút
príprava
5-7 minút
na 160-170 °C

Suroviny

5 ks čerstvé
300 g
2  ks
250 g,3 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Misa v ktorej sa plnka robí ,musí byť dostatočne veľká,aby sa vmestila do mikrovlnky. Maslo si nachystam ,aby som ho mala mäkké.vajcia s cukrom a vanilkou vyšľahám.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked sú vajcia vyšľahané poriadne,Vložim do mikrovlnk,nezakryvam!.POZOR!!!Kto má mikrovlnku digitalnu ,tak si nastaví na 30 sekund,za 6-7 min a kto nemá tak ráta do 30.Nesmie byť dlkšie aby sa vajcia neuvarili.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja nemám digitalnú,tak som ratala.Nastavila som na 7 min.Oči s mikrovlnky nespúšťam.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si varechu a lízatko na premiešanie.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každých 30 sek.vyberiem s mikrovlnky a premiešam.Asi v polovici varenia sa začne hmota dvíhať ,tak už po 20 -25 sek mikrovlnku vypnem a premiešam.Dávam veľký pozor aby nevykypela,preto oči nespúšťam s mikrovlnky.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po premiešaní hmota klesne a opakujem 5-7 min.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Je hotová uvarena.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V druhej miske vymiešam maslo...

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...polovicu masla pridám ešte do horúcej hmoty a zašľaham,dobrých 10 min.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vymiešané s maslom.Nechám riadne vychladiť.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vychladené.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Do toho pridám zbytok masla a poriadne vyšľahám.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Vyšľahanú plnku odložím a bude na tortu.Pred plnením môže pridať troška rumu.

    Krém z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

tetrisss
Ty si sikulka, to je jednoduche a zaujimave, predpokladam, ze chutou je ako plnka nad parou slahana.
ancicka
@tetrisss ,chuťov je ako plnka nad parou,ale ešte trochu lepšia chuťové.@mojak ,môže pridať kakao ,alebo čokoládu,ale chuť čokolády a kakaa zmeni chuť .Plnka má chuť salka.
hannah22
ja zírám jak puk,dobrý nápad, si šikulka, ukladám a skúsim... :)))
janaalizibolenova
ukladam, super napad.....dufam, ze sa vydari, bo v poslednej dobe som velka nesika, spalila som 3 hrnce, bo som zabudla, ze varim :-D napadlo ma to vzdy, uz ked bolo neskoro a som cela rada, ze sme nevyhoreli :-D
diabambulka
fíha zaujímavé, ukladám a vyskúšam , máš to pekne nafotené a spracované... super , že si napísala akú to má chuť aspoň viem do akéhoho koláčika môžem túto plnku dať :-)
ancicka
Dakujem za pekné komentáre.Všetkým odporúčam ,ktorí chcu piecť vo väčšom a ked sa zviší tak ho môžte dať do mraziaka a bude na iný napr.zlepované linecke.
hubarka35
no super nápad,len aby sa mi to podarilo v mikrovlnke....lebo ja som šikovná a vždy ju zabrizgam jak prasatko....no viac pozor musim davat teda....
mojack
Cukru je tam strasne veľa, plnka je veľmi sladká a dala som tam 400g masla
ancicka
@mojak ,Ja som robila túto plnku prvý raz,každý si môže urobiť podľa svojej chutí.Ked som jú dala na tortu, v malom množstve,nebolo júskoro ani cítiť.Možno že niekomu stačí iba 200 g .Ja so svojej skúsenosti viem, žeked viac krát rcp.robím tak si ho podľa seba upravím.Ved koľko ľudí,toľko chutí.
ancicka
@mojak ,Teraz mi prišlo na um,že asi si nepozerela pozorne postup.V ňom je písané,že tam idú 3 ks masla,t.j.750 g .preto si mala strašne sladké ,lebo si dala malo masla.
mojack
Asi keby tam bolo napisane iba 750g maslo tak by som si vsimla. Ale nestretla som sa s takymto rozpisom .
ancicka
@mojak ,je v rozpise napísane 250 g ,3 ks.Ja som to robila prví raz a poriadne som si to opísala.Ono sa to stáva ,že sa pomýlime.Ja mám takú skúsenosť,že ked sa raz pomýlim tak už si to veľmi dobré pamätam.
mojack
Tak to si aj ja už zapamatam, takže 250x3=750g. Je aj 200g maslo tak ma to poplietlo. Ale zjedla saa
janaalizibolenova
a este ja mam otazku, mikrovlnka sla na 750W podla obrazka pozeram ,vsak? ja nemam nastavitelny vykon, preto sa pytam, ze by som nazrela do manualu a nejak zistila, aky ma vykon ta moja....
ancicka
@janaalizibolenova ,no ale ty máš dlhé meno.Je to tak ako vidíš na 750 W,ale ja si myslím ,že každa mikrovlnka mánastaviteľný výkon.Sú aj s vyšším výkonom,ale stačí tých 700-750 W.
lia66
aaa-a to je jediteľné?-myslím na tortu. Teraz nie, žeby sa mi to nepáčilo, ale ja celkovo moc ee variť v mikrowawe...ako zohriať áno, ale to je asi tak všetko. Mám digi mikro, tak snáď, žeby som vyskúšala?!...akú to má chuť?...každopádne ukladám a možno niekedy vyskúšam.
jeka
@ancicka ,pochopila som to spávne,že plnku varíme 6 až 7 minút a po každých 30 sekundách ju premiešavame?,velmi pekne dakujem za vysvetlenie,lebo sa mi to páči a je to šikovnejšie pri pečení.
ancicka
@jeka ,spravne si to pochopila.Celá doba varenia je 6-7 min,podľa veľkosti vajec,ale každé 30sek.ale i skôr,treba otvoriť a premiešať.
rcp je na tortu,asi dvojita dávka.Ked sa ti zvíši ,kľudne môžeš dať do mrazaku.
sonal
krem je vyborny, ja som dala do uvarenych zltkov varovu cokoladu...krem chutil vynikajuco, ako orieskovy...a naplnila som nim medove platy....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia