Krém karamel - Крем карамел fotorecept

alex37 - fotkaAlex37, 11. apríla 2016 10:39
Ďalšie recepty »
Krém karamel - Крем карамел (fotorecept)Foto: alex37

Je to bulharská verzia "Creme brulee", o niečo jednoduchšia a úspornejšia na čas. Príprava mi zabrala pol hodinky a to ostatné sa robí už samo. V konečnom dôsledku nie je treba flambovaciu pištoľ, ani nič podobné.

6
porcií
30 min
príprava
120 min
na 160 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    do nádoby dáme kryštáľový cukor s citrónovou šťavou a necháme ho voľne, pozor!!! bez miešania rozpustiť na karamel. Naozaj nemiešať, pekne sa na miernom plameni rozpustí. Odporúčam klasický riad, v žiadnom prípade nie teflónovú panvicu.

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    v mlieku rozmiešame do hladka celé vajíčka s kryštáľovým cukrom a vanilkovým luskom /možeme použiť aj vanilkový cukor/

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na dno zapekacej misky vylejeme karamel

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na vrch karamelu vylejeme vajíčkovo mliečnu zmes

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pečieme vo vodnom kúpeli, čo znamená že do plechu pridáme vodu cca. do polovice misiek.

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Čas pečenia cca 100-120min, najprv pri 180°C, po 30 min. som stiahla teplotu na 160°C. Pozor dôležité je, že voda v plechu v žiadnom prípade nesmie vrieť, inak nebude krém hladký, ale sa v ňom vytvoria hrudky. Začervenanie na povrchu je znak, že máme hotovo. Necháme vychladnúť v kúpeli, studený krém oddelíme od okrajov misiek a vyklopíme na tanierik. A ako sa v bulharsku hovorí : "Да ви е сладко!"

    Krém karamel - Крем карамел (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist